Sobota, 27. dubna 2024

Brno opět finančně podpoří oživení nábřeží brněnských řek

Brno opět finančně podpoří oživení nábřeží brněnských řek

Do 31.10.2017 mají lidé možnost podat žádost o poskytnutí dotace v rámci dotačního programu ,,Podpora akcí na oživení nábřeží brněnských řek 2018", který město Brno vyhlásilo. Cílem programu je podpora projektů oživujících nábřeží brněnských řek a zvyšujících jejich společenské využití. Podpořeny budou projekty, které usilují o návrat společenského života zpět k řekám a také cíleně zdůrazňují jejich přírodní a ekologickou hodnotu, čímž využijí potenciál tohoto jedinečného ekosystému.

Důvodem poskytování dotace je snaha města motivovat své občany k zájmu o své blízké okolí, kupříkladu prostřednictvím místních komunit, které se mohou stát významnou iniciativou v rámci vytváření kvalitního místa pro život. Projekty by měly v rámci přípravy či samotné realizace zapojovat širší veřejnost tak, aby byl podpořen místní společenský život.

V rámci dotačního programu na podporu oživení nábřeží brněnských řek pro rok 2017 obdržel poskytovatel dotace celkem 5 žádostí a schválil částku v celkové výši 1.134.000 Kč na podporu jednotlivých projektů.

Podmínky žádostí o poskytnutí dotace pro rok 2018 jsou zveřejněny na stránkách www.brno.cz/ozp v sekci Dotace. Žádosti mohou být podávány do 31.10. 2017 na Odbor životního prostředí Magistrátu města Brna. Na projekty, které se musejí realizovat v termínu 1.1.2018 - 31.12.2018, město vyčlenilo 1.500.000 Kč. Maximální výše jedné dotace je 500.000 Kč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů