Úterý, 19. března 2024

Svitavy vyhrály v soutěži Zelená informacím za rok 2017

Svitavy vyhrály v soutěži Zelená informacím za rok 2017

V centrále společnosti SKANSKA, a. s. v Praze-Karlíně se uskutečnilo dne 18. ledna 2018 slavnostní vyhlášení výsledků sedmého ročníku soutěže Zelená informacím o nejzdařilejší prezentaci o životním prostředí na oficiálních internetových stránkách měst v České republice. Prvenství se z Moravy přesunulo na jeho pomezí, do Svitav.

Pětičlenná odborná porota vybírala mezi webovými prezentacemi 274 měst s počtem obyvatel vyšším než 5 tisíc ty, které nejlépe splňovaly kritéria přehlednosti, obsahu, přístupnosti aj. Na stupních vítězů se umístila města Svitavy, Ostrava a Tábor.

Zelená informacím spojuje města, která si váží životního prostředí a chtějí se o to podělit se svými obyvateli. Stránky i samotná soutěž vznikají z vlastní iniciativy a nadšení lidí, kteří věří, že informační a komunikační technologie mohou životní prostředí měst zlepšit.

Soutěž pořádaly organizace CI2, o. p. s. a Centrum pro otázky životního prostředí University Karlovy. Partnery soutěže byly organizace Agentura Koniklec, o. p. s. a Squelle Group, s. r. o. Soutěž probíhala pod záštitou Svazu měst a obcí ČR, který zastupovala poslankyně Jana Krutáková. Hlavní cenu darovala společnost CI2, o. p. s. ,,Stanovení uhlíkové stopy městského úřadu".

Více informací naleznete na stránkách soutěže Zelená informacím.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů