Úterý, 19. března 2024

Krkonošská Stezka korunami stromů spustí večerní prohlídky

Krkonošská Stezka korunami stromů spustí večerní prohlídky

Stezka korunami stromů Krkonoše na úpatí Černé hory v Janských Lázních na Trutnovsku od února zahájí večerní prohlídky. Průvodci budou pracovníci Správy Krkonošského národního parku. Akce potrvá do poloviny března. ČTK to dnes sdělila ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše Marie Jarkovská. První večerní prohlídka je naplánována na 7. února.

"Nevšední zážitek si budou moci užít návštěvníci každou středu v únoru v čase od 17:30 a v první polovině března od 18:30. Akce je koncipována tak, aby se mohla zúčastnit celá rodina. Chceme, aby návštěvníci zažili něco nového, neobvyklého," uvedla Jarkovská.

Při speciálních prohlídkách jsou připraveny pro návštěvníky také hry, při nichž si například vyzkouší, zda dokážou poznat lesní živočichy podle zvuků nebo očí. "Při výstupu na vyhlídkovou věž si poslechnou také zajímavé vyprávění o Krakonošovi. Prohlídky mají omezenou kapacitu a je třeba se přihlásit prostřednictvím e-mailu: info@stezkakrkonose.cz," uvedla Jarkovská. Termíny prohlídek jsou 7., 14., 21., 28. února a 7. a 14. března.

Stezka měří 1300 metrů, vede 23 metrů nad terénem a ve dvou třetinách je vyhlídková věž vysoká 45 metrů. Celá stavba je bezbariérová a má několik adrenalinových sekcí. Její součástí je například suchý tobogan vedoucí vnitřkem vyhlídkové věže.

Stezka je v provozu od 2. července 2017 a do konce roku jí prošlo více než 220.000 turistů. Podle vedení atrakce zhruba 50 procent návštěvníků byly rodiny s dětmi, cizinci mezi návštěvníky tvořili zhruba jednu třetinu, vedli Poláci a Němci.

Tomáš Kučera

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů