Úterý, 19. března 2024

Hydropol dodá dvě vodní elektrárny v hodnotě 350 milionů korun do Walesu ve Velké Británii

Hydropol dodá dvě vodní elektrárny v hodnotě 350 milionů korun do Walesu ve Velké Británii

Společnost Hydropol Project & Management a.s., jeden z předních světových developerů hydroenergetických staveb, získala dva důležité projekty na stavbu nových vodních elektráren v britském Walesu. Celková hodnota projektů je 350 milionů korun (13,7 milionu eur).

Obě elektrárny budou součástí jezerního rezervoáru Elan Valley, který je zásobárnou pitné vody pro města Birmingham v Anglii a Swansea ve Walesu. Zprovozněním objektů bude využit zbývající energetický potenciál nacházející se mezi již existujícími přehradami. Projekty, jež Hydropol dodá v letech 2018 a 2019, budou zahrnovat dvě elektrárny s 40metrovými spády a s výkonem cca 1,5 megawattů (MW) u každé.

Od svého založení v roce 1998 se společnost Hydropol dostala na přední pozici v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Od samého počátku se společnost soustředila na rozvoj vodní energetiky od prvotní myšlenky, přes všechny projektové fáze, až po výstavbu a provoz či správu aktiv. Mezi aktivity společnosti patří také projekty na zelené louce, opravy soustrojí vodních elektráren, inženýring a finanční strukturování.

Společnost Hydropol má bohaté zkušenosti s výstavbou a rehabilitací vodních elektráren, v posledních dvou desítkách let zrealizovala více než 80 vlastních projektů na 4 kontinentech.

Hydropol také nedávno dokončil a předal novou vodní elektrárnu o výkonu 2MW zadavateli Liberian Agriculture Company. Projekt je součástí elektrifikace jedné z největších kaučukových plantáží v Africe pomocí obnovitelných zdrojů energie. Zadavatel svěřil zakázku společnosti Hydropol v roce 2015, aby byl plně využit potenciál 9metrových vodopádů na řece Slo v jižní Libérii. Hydropol navrhl a dodal řešení na klíč o dvou turbínách a vodní elektrárně o výkonu 2 megawattů, včetně nové 13kilometrové elektrické linky k napájení výrobních zařízení plantáže. Tento projekt, nacházející se v obtížném terénu, byl nejen zadavatelem, ale i mnoha mezinárodními agenturami výborně hodnocen. V současné době pracuje Hydropol na podobném projektu v africkém Kamerunu.

,,V posledních letech jsme svědky velkého rozvoje obnovitelné energie. Jsme rádi, že jsme se jako společnost Hydropol mohli nejen aktivně podílet na tomto rozkvětu, ale že jsme také mohli toto odvětví ovlivňovat a přinášet našim klientům zajímavá zhodnocení jejich investic," říká generální ředitel společnosti Hydropol Jan Tošnar.

,,Vzhledem k rozmachu obnovitelné energie v posledním století a k přísným enviromentálním omezením představují nové projekty ve Walesu velkou výzvu. V Evropě totiž již nezbývá mnoho dalších využitelných lokalit. Právě v tomto vývoji, stejně jako v developmentu nízkospádových vodních elektráren, se ukrývají zkušenosti a schopnosti Hydropolu. Bez přesné znalosti a precizního výkonu ve všech aspektech a fázích by jediná nedokonalost mohla překazit celý projekt," říká Jan Tošnar.

O společnosti HYDROPOL Project & Management

Hydropol je specializovanou českou inženýrskou společností, jež designuje, financuje, staví a provozuje střední a malé vodní elektrárny prostřednictvím konzultantské činnosti či dodávek na klíč. Hydropol působí na poli mezinárodní hydroenergetiky již od roku 1998. Za 20 let své existence dokončila více než 80 projektů a momentálně má své aktivity v 10 zemích. Od svého založení v České republice se aktivity Hydropolu rozšířily na mezinárodní úroveň. V posledních letech zrealizovala společnost v České republice několik projektů, a to ve Velkém Oseku, Mělníku, Přelouči a jinde. Hydropol úspěšně expandoval své aktivity do Jižní Ameriky. V současné době se také očekává nárůst aktivit v oblasti jihovýchodní Asie.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů