zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Už nám zrají - Višně, třešně a maliny

02.06.2018
Zdraví
Už nám zrají - Višně, třešně a maliny

Přečtěte si  3 recepty od NATURHOUSE, jak s nimi naložit :-)

VIŠŇOVO OVESNÝ BOCHÁNEK

Ingredience:

1/2 šálku sušených višní, 2 šálky drobných ovesných vloček, 2 šálky mandlového nebo kokosového mléka, 1/4 šálku javorového sirupu nebo medu nebo 2 lžíce stéviového sladidla PECVA, 1/2 lžičky soli, 2 vejce, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, kokosový olej na vymazání formy

Postup:

Ve středně velké míse smíchejte višně, vločky, javorový sirup či med nebo sladidlo PECVA a sůl. Přimíchejte mléko, vejce a vanilkový extrakt. Směs vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. Naplněnou formu postavte na pečící plech. V troubě předehřáté na 180 °C pečte 30-40 minut, nebo dokud středy lehce nezezlátnou. Podávejte teplé.

SALÁT S MALINOVOU ZÁLIVKOU

Ingredience na salát:

1 šálek na malé kousky nakrájeného špenátu, 1 šálek nakrájeného hlávkového salátu, 1/4 šálku nakrájeného červeného zelí, 1/2 šálku nakrájené červené papriky, 1/2 nakrájeného rajčete, 1/4 šálku cizrny (konzervovanou řádně propláchněte), 1/2 šálku nastrouhané mrkve, 1/4 avokáda nakrájeného na kostičky, 1 lžíce olivového oleje

Ingredience na malinovou zálivku:

1/2 šálku malin, 3 lžíce balzamika, 1 lžíce neslazeného jablečného džusu, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička medu nebo pár kapek sladidla PECVA

Postup:

V míse smíchejte špenát, hlávkový salát, zelí, červenou papriku, rajče, cizrnu, mrkev a avokádo. V další misce smíchejte ingredience na malinovou zálivku. Před podáváním zamíchejte dresink do salátu.

VIŠŇOVO ČOKOLÁDOVÉ PLÁTKY

Ingredience:

1 šálek sušených višní namočených ve vodě alespoň jednu hodinu, 1/2 šálku sušených brusinek, 2 lžíce čistého javorového sirupu, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky kokosového oleje, 2 šálky strouhaného kokosu

Ingredience na čokoládovou polevu:

80% čokoláda, podle chuti na doslazení sladidlo PECVA

Postup:

Náplň plátků zpracujte v mixéru, náplň rozetřete v tenčí vrstvě na plech vyložený alobalem a umístěte do mrazáku. Když náplň ztuhne, vyjměte z mrazáku a nakrájejte na tyčinky. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, doslaďte sladidlem PECVA a tyčinky ponořte do čokoládové polevy a dejte odkapat například na drátěnou podložku. Nechte zpevnit v mrazáku, tyčinky v něm můžete i uchovat.

Zdroj: Naturhouse, Naturhouse-cz.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
INISOFT s.r.o.
23
10. 2018
23.10.2018 - Seminář, školení
Praha, hotel Globus
INISOFT s.r.o.
24
10. 2018
24.10.2018 - Seminář, školení
Olomouc, Comfort Olomouc Centre
24
10. 2018
24.10.2018 - Seminář, školení
Pardubice, Dům techniky
25
10. 2018
25.10.2018 - Seminář, školení
Praha
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí