Úterý, 19. března 2024

Vytrvalost v oblasti zeleného vývoje přináší ovoce v městské prefektuře Suej-ning v Číně

Vytrvalost v oblasti zeleného vývoje přináší ovoce v městské prefektuře Suej-ning v Číně

Dne 5. září proběhlo v městské prefektuře Suej-ning západní čínské provincie Sichuan "zelené" brainstormingové setkání. Toto setkání s názvem "Green Economy Suining Conference 2018", přilákalo téměř 300 renomovaných čínských odborníků, vědců a podnikatelů. Shromáždili se pod jednou střechou a zapojili se do mnohostranných a hloubkových výměn v oblasti rozvoje zeleně, zaměřené především na Suej-ning.

V roce 2007 bylo Suej-ning stále oblastí, která se dosud nezbavila svého hluboce zakořeněného tradičního zemědělského modelu. V tomto roce se však město Suej-ning zavázalo, že pro budoucnost vstoupí na novou cestu rozvoje a změní zakořeněné tradice.

V uplynulém desetiletí přinesla zeleň městu nový vzhled. Prostřednictvím průmyslových strukturálních změn byla tradiční odvětví nahrazena elektronickými informacemi, stroji a zařízeními, inteligentní výrobou, novými materiály, moderní logistikou a dalšími rozvíjejícími se průmysly. Po desetiletí zelené urbanizace a výstavby se městská oblast nyní může pochlubit parky a zelení o rozloze 12,86 m2 na obyvatele, dokončeným pokrytím zelení v rozsahu 41,35 % a neúplným pokrytím travních porostů v rozsahu 37,47 %. Jezero Guan Yin, což je vodní plocha ve středu města, má rozlohu 14,8 km2 a město Suej-ning také patří mezi průkopníky v Číně, kteří zahájili výstavbu "filtračního města". Ve vydání "Zprávy o stavu čínských měst" pro rok 2018, kterou společně zveřejnila organizace Habitat při OSN a organizace Čínského městského plánování, zdobila fotografie města Suej-ning titulní stránku s tématem "Zelená urbanizace v Číně". Toto krajinářské město také získalo řadu uznávaných ocenění a titulů, jako jsou "Green World City" a "International Park City".

Ve dnech 26. a 27. září se v Suej-ningu uskuteční vědecká a technologická konference o zeleném vývoji pod ústředním tématem "Čistá energie: nová cesta pro zelený růst". Nejlepší odborníci, vědci a renomované podniky z domova i ze zahraničí se opět sejdou a vymění si názory na horká témata, jako jsou čistá energie a skladování energie, nové energetické vozy, zelené finance, spolupráce zelených měst při revitalizaci vesnic a inovačním rozvoji v rámci iniciativy "Jednoho pásu a jedné cesty". Zaměří se na přímou integraci vědy, technologií, rozvoje zeleně a všech aspektů týkajících se lidí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů