Úterý, 19. března 2024

Oznamování asanace kůrovcového dříví příslušnému krajskému úřadu

Oznamování asanace kůrovcového dříví příslušnému krajskému úřadu

Podmínkou pro poskytnutí finančního příspěvku na včasnou a účinnou asanaci vytěženého jehličnatého dříví je oznámení provedené asanace do 7 dnů od provedení prací, a to elektronicky způsobem stanoveným MZe na jeho internetových stránkách.


Oznamování asanace kůrovcového dříví příslušnému krajskému úřadu probíhá prostřednictvím on-line formulářové aplikace dostupné na adrese: https://epodani.mze.cz. Na adrese je umístěno více formulářů pro různá podání vůči MZe, pro oznámení o provedení asanace vytěženého jehličnatého dříví je v současnosti určen první z nich.

Ve formuláři žadatel vyplní všechny požadované údaje a zároveň zvolí krajský úřad, kterému je oznámení asanace kůrovcového dříví určeno (jedná se o krajský úřad, v jehož územní působnosti se nachází místo provedení asanace). Předání informace tomuto krajskému úřadu zajistí již Ministerstvo zemědělství. Po odeslání vyplněných údajů si žadatel může zobrazit jejich přehled v PDF; tento soubor slouží pouze pro potřebu žadatele (např. archivaci) a žadatel jej nemusí nikam zasílat.

Práce v aplikaci nevyžaduje přihlášení do portálu eAGRI. Mezi podporované prohlížeče patří Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari. V případě využití webového prohlížeče Internet Explorer je nutné mít vypnutý režim kompatibility.

V případě problémů s aplikací kontaktujte Helpdesk MZe: helpdesk@mze.cz.

Související odkazy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů