Čtvrtek, 28. března 2024

Přední světové firmy ohlásily projekt dodávek ve vratných obalech

Přední světové firmy ohlásily projekt dodávek ve vratných obalech

Přední prodejci baleného zboží a maloobchodní firmy, které jsou pod tlakem, aby omezily toky plastových nádob na jedno použití, se spojili s recyklačními a dodavatelskými firmami a chystají se spustit projekt, který po vzoru mlékařů oživuje staromódní dodávky "za dveře". Vznik projektu, který poběží na on-line platformě nazvané Loop (smyčka), ohlásily na Světovém ekonomickém fóru v Davosu.

Spotřebitelé tak na svém prahu najdou produkty, jako jsou šampony a prací prostředky nebo džusy, ve vícenásobně použitelných skleněných a kovových lahvích a prázdné je pak postaví na stejné místo. Obaly poté budou vyčištěny a znovu použity.

Na prvním projektu svého druhu, za nímž stojí recyklační společnost TerraCycle, se podílejí United Parcel Service, Procter & Gamble, Unilever, PepsiCo, Coca-Cola, Carrefour a Tesco.

Služba bude zahájena v květnu v Paříži a na severovýchodě USA včetně New Yorku, později má letos následovat britský program a v příštím roce Tokio, Toronto a Kalifornie.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů