Pátek, 19. dubna 2024

PŘÍBĚH PRALESA, aneb zažijte se svými dětmi a herečkou Veronikou Čermák Mackovou pražskou Fata Morganu jinak

PŘÍBĚH PRALESA, aneb zažijte se svými dětmi a herečkou Veronikou Čermák Mackovou pražskou Fata Morganu jinak

Má vaše dítko rádo příběhy? Zaujme ho luštící hra? Sní o návštěvě pralesa? Pokud je kladná odpověď alespoň na jednu z otázek, pak neváhejte a přijďte i s celou rodinou v sobotu 23.2.2019 ve 14:00 na netradičně zábavné a zároveň vzdělávací odpoledne do prostor skleníku Fata Morgana v Botanické zahradě hlavního města Prahy.

A na co všechno se během dvou hodin trvajícího programu můžete těšit?

Nejprve herečka Veronika Čermák Macková přečte z knihy Příhody matky Přírody příběh Proč matka Příroda neměla zaspat.

O pralese, co je pro něj typické, jaké jsou jeho nezbytné přínosy pro náš život i jakým čelí aktuálním problémům díky fenoménu jménem palmový olej, povypráví poutavou formou Tomáš Ouhel, koordinátor indonéských projektů.

Dále si děti zkusí vystopovat orangutana a bioložka ze ZOO Hodonín Iva Uhrová jim současně přiblíží život těchto krásných tvorů. Co všechno společně s místní průvodkyní Soňou Kajzrovou do hry ukryla zjistíte jen, pokud dorazíte.

Na celý tento program volně naváže komentovaná prohlídka skleníku To nejlepší z Fata Morgany.

Navíc celým odpolednem děti provede jednoduchá hra, ve které je pro vítěze ve spolupráci s nakladatelstvím Meander připravena kniha Příhody matky Přírody.

Tato akce je vhodná pro děti od 6 do 10 let, vstupné je 75 Kč a jelikož je kapacita omezená, je NUTNÁ REZERVACE na facebookovském Messengeru CCBC.

Cílem této akce je představení projektu LESTARI, který se věnuje problematice palmového oleje. Výtěžek z akce bude věnován projektu Save Balikpapan Bay -> Zátoka nosatých opic, jenž se soustředí na záchranu Balikpapanského zálivu. Akci organizuje nezisková organizace podporující ochranu světové biodiverzity CCBC.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů