Úterý, 19. března 2024

Soutěž statutárních měst Hejbni s elektrem bude znát vítěze už ve čtvrtek

 Své vítěze bude už tento čtvrtek znát první ročník soutěž s názvem ,,Hejbni s elektrem pro lepší život", kterou pro statutární města v České republice v loňském roce vyhlásil kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ELEKTROWIN.

Soutěž statutárních měst Hejbni s elektrem bude znát vítěze už ve čtvrtek

Slavnostní vyhlášení se uskuteční v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě.

Soutěž byla zahájena 1. dubna 2018, započítávaly se do ní výsledky dosažené k 31. březnu 2019. Soutěžilo se ve třech kategoriích: první (A) byla určena městům od 40 000 do 89 999 obyvatel, druhá (B) nad 90 000 obyvatel. Třetí kategorie se jmenovala ,,Skokan roku".

Zapojená města, kterých je celkem 25, soutěžila o největší celkové množství elektrospotřebičů odevzdaných prostřednictvím sběrných dvorů na jejich území. Aktivně tím přispěla k ochraně životního prostředí, navíc mohla získat jednu z finančních výher.

Kritériem hodnocení byla hmotnost zpětně odevzdaného elektrozařízení přepočtená na jednoho obyvatele města.

ELEKTROWIN jim poskytl širokou podporu umožňující v dostatečné míře informovat občany, jichž se soutěž týkala především.Šlo zejména o bannery k využití na webu, ale i k umístění na sběrných místech, města obdržela také informační podklady určené k publikování ve svých periodikách.

Organizátoři zatím zachovávají mlčení a nechtějí prozradit, kdo získá odměny ve výši 60, 40 a 25 tisíc korun, které v obou kategoriích přísluší městům na první, druhé a třetí příčce, stejně jako kdo se stane skokanem roku a získá 50 tisíc Kč.

Počkejme si tedy na čtvrteční setkání zástupců statutárních měst v Havlíčkově Brodě, jehož účastníky čeká kromě vyhlášení výsledků soutěže také exkurze ve zpracovatelském zařízení elektroodpadu Rumpold RCHZ. ELEKTROWIN bude o výsledcích neprodleně informovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů