Pátek, 29. března 2024

Logická mobilní hra ,,Zrecykluj to!" naučí správně recyklovat elektrozařízení

 Cílem hry je zábavnou formou širokému publiku vysvětlit, že elektroodpad nepatří do popelnice, ale na sběrné místo, odkud se dostane k recyklaci.

Logická mobilní hra ,,Zrecykluj to!" naučí  správně recyklovat elektrozařízení

Nová mobilní hra ,,Zrecykluj to!" zaměstná mozkové závity a zároveň zábavnou formou informuje o tom, proč a jak recyklovat vysloužilá elektrozařízení. Hráči procházejí domem, v němž musí vyřešit 24 logických hádanek, aby se úspěšně dostali do cíle. Úkoly jsou určeny pro hráče ve věku od cca 12 let. Hru však mohou hrát i děti mladší, nejspíš ale budou potřebovat pomoc rodičů. Hra je nyní ke stažení zdarma pro platformy Apple (iOS) a Android.

,,Každý úkol se skládá z několika kroků, které je potřeba udělat ve správném pořadí. Hráč musí prověřit funkčnost některých elektrozařízení a zkusit je opravit. Občas k tomu bude potřebovat nějaký nástroj, který najde někde v místnosti. Nefunkční přístroje pak odnese na sběrné místo k recyklaci," shrnuje Zuzana Adamcová, zástupkyně kolektivního systému EKOLAMP, který zajišťuje zpětný odběr a zpracování elektrozařízení. Cílem hry je zábavnou formou širokému publiku vysvětlit, že elektroodpad nepatří do popelnice, ale na sběrné místo, odkud se dostane k recyklaci.

Popisek k obrázku: Hra Zrecykluj to! přináší kromě zábavy i informace, proč je důležité vysloužilé elektro recyklovat. Například blikající zářivku v kuchyni je potřeba vyměnit za novou a tu starou odnést k recyklaci, protože obsahuje malé množství rtuti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů