Čtvrtek, 25. dubna 2024

Chrudim zlikvidovala rozsáhlou nelegální skládku u Nabočan

Chrudim zlikvidovala rozsáhlou nelegální skládku u Nabočan

Chrudim nechala s pomocí dotace Pardubického kraje a za přispění společnosti Oseva Agri odstranit rozsáhlou nelegální skládku u nedaleké obce Nabočany. Vznikla možná ještě před rokem 1989, později byla uklizena, ale lidé na ni začali navážet odpad znovu. Přístup do lokality nyní hlídají kamery městské policie v Hrochově Týnci, řekl dnes novinářům chrudimský starosta František Pilný.

"Po desítkách let se podařilo skládku zlikvidovat. Bylo tam uloženo kolem 1000 tun různého odpadu, i z provozoven, třeba rozebrané lednice," uvedl Pilný. Na skládce byly také pneumatiky, nábytek nebo další kuchyňské spotřebiče. Příjezd by se mohl uzavřít závorou.

Skládka je tři kilometry od Hrochova Týnce směrem na Chrudim. Odpad obklopoval hnojiště, které patří společnosti Oseva Agri, částečně byl uložen i na polním letišti. Na jeho odstranění získalo město od pardubického hejtmanství přes 600.000 korun. Část odpadu odvezla Oseva, část Technické služby Chrudim.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů