Pátek, 29. března 2024

Corteva Agriscience vytvoří granty na podporu klimaticky pozitivního zemědělství

Corteva Agriscience vytvoří granty na podporu klimaticky pozitivního zemědělství

Společnost Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) oznámila závazek ve výši 500 000 USD k vytvoření Klimaticky pozitivní výzvy Corteva Agriscience s cílem vyvolat posun směrem ke klimaticky pozitivnímu zemědělství. Grant bude spuštěn v příštím roce a bude odměňovat snahy, které vyvažují emise uhlíku, chrání životní prostředí a zároveň podporují farmy a farmáře.

Granty na výzvu poskytnou finanční odměny zemědělcům, kteří již prosazují inovativní klimaticky pozitivní postupy ve spolupráci s místními environmentálními skupinami, univerzitami, pěstiteli nebo jinými v zemědělském hodnotovém řetězci, aby pomohli rozšířit úsilí mimo své vlastní pozemky.

,,Chápeme výzvy, kterým zemědělci po celém světě čelí, protože se týkají obchodních, politických a klimatických problémů," řekl James C. Collins, Jr., generální ředitel společnosti Corteva Agriscience. ,,Tyto důvody jsou našimi hlavními hnacími silami k tomu, abychom nyní učinili toto oznámení - abychom poskytli pobídky těm zemědělcům, kteří mají zájem o rozšiřování svých postupů."

Collins poprvé představil koncept klimaticky pozitivního zemědělství na loňské Světové potravinové ceně. Od té doby se společnost setkala s farmáři a organizacemi zastupujícími všechny aspekty zemědělství a výroby potravin v popředí rozvoje zemědělské udržitelnosti. Diskuse se zabývaly tím, co by vyžadovalo vytvoření uhlíkově negativního a klimaticky pozitivního zemědělského průmyslu na celém světě.

,,Je zřejmé, že existuje touha a vášeň pro spolupráci a koordinaci, abychom mohli co nejlépe řešit to, co je nepochybně největší výzvou našich životů," řekl Collins.

Corteva již pracuje na vytváření tržních finančních pobídek pro zemědělce. Dceřiná společnost této firmy, Granular, spolupracuje s Nori, jediným světovým trhem s odstraňováním oxidu uhličitého. Ten spojuje kupce uhlíkových kompenzací s farmáři, kteří uplatňují udržitelné zemědělské postupy, a poskytuje jim životaschopný trh s uhlíkovými kredity, který bude generovat příjmy.

,,Toto je teprve začátek," řekl Collins. "Je toho mnohem víc, co my - a my všichni společně - můžeme udělat."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů