Úterý, 19. března 2024

Šternberk: Studenti se ptali starosty na vodu i světelný smog

Šternberk: Studenti se ptali starosty na vodu i světelný smog

V rámci ekologického projektu Erasmus+ hostí Gymnázium Šternberk studenty a učitele z pěti partnerských škol, a sice z Francie, Belgie, Lucemburska, Holandska a Německa. V pondělí 7. října zavítali na radnici, kde je v obřadní síni přijal starosta Stanislav Orság společně s vedoucí odboru životního prostředí Jarmilou Fréharovou.

Studenti se dotazovali na třídění odpadů ve Šternberku, zajímalo je, jak řešíme nedostatek vody v letním období a světelný smog, jak velký je rozpočet města na životní prostředí či řešení problémů se zelení a lesy. Otázky byly zaměřeny i na osobní rovinu, např. starosta popisoval, jak třídí odpady doma a kdo se o třídění v jeho rodině stará.

Studenti a pedagogové stráví ve Šternberku celý týden, a to v rámci tříletého projektu s názvem Environment is our future, Environment is Europe's future. Během tří let studenti navštíví každou z partnerských škol a zabývají se nejožehavějšími ekologickými problémy a jejich možným řešením. Šternberská část se týká udržitelné módy, textilního průmyslu jako jednoho z největších znečišťovatelů planety a ekologického životního stylu.

Zdroj: NSZM

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů