Úterý, 19. března 2024

Únorová Priorita inspiruje, jak úsporně bydlet

Únorová Priorita inspiruje, jak úsporně bydlet

Bydlet se dá různě. V únorovém vydání časopisu Priorita přinášíme příklady pasivních či nízkoenergetických domů, které se přihlásily do soutěže Úsporný dům. Možná mezi nimi najdete i inspiraci pro vaše bydlení.

O tom, že se nejedné domácnosti podařilo snížit dopady na životní prostředí i na vlastní peněženku, svědčí neutuchající zájem o dotační program Nová zelená úsporám. I o něm se dočtete v aktuálním vydání.

Úspěšný projekt tentokrát patří nové, energeticky úsporné škole v Psárech. Při čtení o inovativní stavbě se vám možná začne chtít zpátky do školy, i když na ní třeba nemáte nejlepší vzpomínky. Přejeme, ať se učitelům, žákům i místním obyvatelům škola líbí a naplno využijí její potenciál.

Když jsme u neotřelých řešení a nápadů, ty můžete přihlásit i do soutěže Adapterra Awards. Odborná komise tentokrát hledá a oceňuje zajímavé projekty, které pomáhají zvládat dopady klimatické změny, ochlazovat naše města a zadržovat vodu v krajině. Přihlašovat své projekty můžete až do konce března.

V časopise najdete také bloky s přehledy našich dotačních výzev, příklady realizovaných projektů, reportáž nebo třeba zprávu o tom, že i videohra může pomoci životnímu prostředí.

PRIORITA 2/2020

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů