Pátek, 29. března 2024

Máte přebytečné věci? Vyzkoušejte skladování v kontejnerech Diskont depot

Máte přebytečné věci? Vyzkoušejte skladování v kontejnerech Diskont depot

Žijeme v materiální době. I když je dnes trendy minimalistický styl v oblasti bydlení, každý máme doma věci, které nám už tak trochu překáží, ale zbavit se jich nechceme. Jak a kam tedy můžeme uložit přebytečné věci, proč by zrovna kontejnery měly být ekologickou variantou v oblasti skladování a proč je kontejner lepší než vaše půda? To a mnohem více se dozvíte v následujícím článku.

Skladovací kontejnery a proč je používat

Každému z nás leží nejen na půdě nebo ve sklepě množství věcí, které akorát překážejí. Jsou to však věci, kterých se zbavit nechceme, které třeba méně využíváme nebo které jsou dědictvím po předcích. Kam ale uložit nadbytečné věci tak, aby nebránily spokojenému bydlení, ale nemuseli jste je vyhodit? Nový způsob skladování věcí je konečně u nás-skladování v kontejneru. Tento ověřený způsob úschovy věcí můžete vyzkoušet například skladovací kontejnery Diskont Depot v Brně.

Jak ale celá věc funguje?

Jednoduše. Zarezervujete si kontejner s vámi zvolenou velikostí. Pokud tak máte menší množství věcí, platíte vždy jen za místo, které využijete. Věci si nanosíte dovnitř (ale pozor, ne věci citlivé na teplo nebo mráz), pořídíte si vhodný visací zámek - a to je vše! Areál, kde jsou kontejnery uloženy, je zabezpečený nejen kamerovým a světelným systémem, ale také například osobním bezpečnostním kódem, díky kterému máte do areálu přístup 24 hodin denně.

Další výhody uložení věcí do kontejnerů Diskont Depot?

  • Možnost vypůjčení vysokozdvižného vozíku pro jednoduchou manipulaci s těžkými věcmi.
  • Platíte pouze za plochu, kterou využijete. Velikost kontejneru jde navíc kdykoliv podle vašich požadavků navýšit.
  • Přístup do areálu máte po celý rok 24 hodin denně. Nemusíte se tak omezovat na otevírací dobu.
  • Bezpečnost celého areálu zajišťuje hned několik prvků.
  • Potřebujete poradit? Vyškolený pracovník vám rád s čímkoliv poradí.

Detaily jako zákaznická služba nebo zvýšená ochrana majetku zákazníků je to, co činí z kontejnerů nejbezpečnější a zároveň nejdostupnější způsob skladování.

Jsou ekologické?

Možná vás napadá, jakou uhlíkovou stopu za sebou mají tyto skladovací kontejnery a jestli jejich provoz není spíše ekologicky zatěžující-odpověď je jednoduchá, není. Hned z několika důvodů jsou právě skladovací kontejnery vhodnou, přírodu šetřící, variantou. Proč?

  • Jejich využívání je nezávislé na jakémkoliv zdroji energie. Nepotřebujete tak žádnou elektřinu, ani jiný zdroj. Nevýhodou může být nemožnost skladování věcí citlivých na teplo nebo mráz, to však naše planeta ocení.
  • Nevyhodíte věci-nenavyšujete množství věcí na skládce.
  • Věci, které nevyhodíte můžete později znovu použít a nemusíte si tak kupovat věci nové, pokud si to za pár let rozmyslíte. Výroba nových věcí má uhlíkovou stopu, vy ji však nezpůsobujete.
  • Každý máme doma místnost, kde skladujeme věci. Vyklizením tak vznikne volné místo, které můžete využít například k spolubydlení.
  • Jejich údržba je ekologicky nenáročná.

Pokud tedy chcete vyklidit svůj byt v duchu minimalismu, ale zároveň se nechcete zbavit některých milovaných věcí, jsou skladovací kontejnery přesně pro vás.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů