Úterý, 23. dubna 2024

Vylepšení portálu pro oznámení toxikologickým střediskům

Vylepšení portálu pro oznámení toxikologickým střediskům

Byla spuštěna aktualizovaná verze portálu ECHA pro oznámení toxikologickým střediskům, která obsahuje vylepšení online nástroje pro přípravu dokumentace (zveřejněno ECHA 27. 1. 2020).

ECHA Submission portal je online nástroj který umožňuje průmyslu připravit a předložit dokumentaci pro oznámení toxikologickým centrům (PCN).

Nejvýznamnější vylepšení portálu pro oznámení toxikologickým střediskům je zjednodušený způsob zadávání informací o klasifikaci v oznámení. Dále je zde funkce ,,vypočítat", která automaticky vyplní oddíl označování na základě informací uvedených v oddílu klasifikace.

Mezi další oblasti patří zlepšení pojmenování dokumentů IUCLID, což uživatelům umožní snadno rozpoznat, které informace jsou vstupní. Další nová funkce usnadní spravovat informace při aktualizaci dřívějších oznámení.

Do této aktualizace nejsou zahrnuty nedávné změny týkající se oznamování některých požadavků na informace. V budoucnu bude možné zadaných informací využít rovněž při přípravě oznámení do databáze SCIP.

Další verze Portálu oznámení toxikologickým střediskům bude k dispozici v dubnu 2020.

Další informace:

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů