Čtvrtek, 28. března 2024

Dubnová Priorita patří energetickým úsporám, vychází pouze elektronicky

Dubnová Priorita patří energetickým úsporám, vychází pouze elektronicky

Časopis výjimečně nenajdete tento měsíc ve svých poštovních schránkách. Kvůli vyhlášenému nouzovému stavu vychází pouze elektronicky. Nechceme zatěžovat Českou poštu, která nyní doručuje důležitější zásilky. Mimořádná situace má vliv i na prodloužení některých dotačních výzev, na poslední straně najdete přehled nejdůležitějších změn a informací pro žadatele a příjemce dotací. K virové epidemii patří i likvidace odpadů, poradíme vám, jak na to.

Hlavním tématem prvního jarního čísla jsou energetické úspory veřejných budov, na jejich renovace a výstavbu v pasivním standardu jsou připraveny dvě miliardy korun. Přidáváme pár rad, jak na značkovou specifikaci ve výběrových řízeních a na stránkách najdete i praktický návod na správné zavedení energetického managementu.

Jak si šikovně poradili s rekonstrukcí historické budovy střední školy v České Lípě, se dozvíte v rubrice Úspěšný projekt. Nebáli se unikátního řešení, kdy je větrání zajišťováno chodbami. Studentům se tak zlepšil vzduch, změna pomohla i celé budově, ve které se už nedrží vlhkost.

Lososi se vrátili do českých řek a poděkovat za to můžeme rybářům. Jak projekt probíhal a jaká byla cesta ryby zpátky do našich toků, si můžete přečíst v reportáži.

V Prioritě se také dozvíte, jak se ze soli, bláta a odpadků dělá umění, nebo jak funguje solární květina.

PRIORITA 4/2020

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů