Úterý, 19. března 2024

Brontosauří léto trochu jinak: Dobrovolnictví & zážitky

Brontosauří léto trochu jinak: Dobrovolnictví & zážitky

Stovky dobrovolníků i letos vyrazí pečovat o tradiční lokality na Prazdniny s Brontosaurem (PsB). Jsou to letní akce pro mlade lidi ve veku 15 -- 26 let, kteri chteji v lete stravit nekolik dni trochu jinak. Zde se mohou zapojit do pestre palety aktivit a zazit atmosferu vyjimecnych mist.

Brontosauří akce jsou otevřeny všem mladým lidem, kterým nabízí mraky zážitků, osobnostní rozvoj, nové dovednosti, přátelství a dobrý pocit z užitečné práce. Tentokrát navíc společně pomohou i místům, která byla postižena pandemií a vznikla zde potřeba mimořádné pomoci. To znamená, že s Brontosaurem letos můžeš navštívit kromě chráněných luk, mokřadů, hradů a zámků třeba i nové ekofarmy či přírodní zahrady.

"Připravili jsme akce, na kterých můžeš přiložit ruku k dílu v zachranne stanici pro hendikepovaná zvířata nebo v přírodě lužních lesů na Břeclavsku. Pojedeme také kosit chranene louky v Beskydech, Krkonosich či Jesenikach. Na brontosauřích akcích se muzeš naucit, jak podojit kozu nebo vyrobit sýr. Vyzkoušíme si, jak správně kosit kosou a pečovat o mokřady" říká koordinátorka PsB Veronika Vlačuhová.

Na Prázdninách s Brontosaurem tě čekají diskuse, workshopy, exkurze, vymazlené hry i relax s ky! tarou u ohně nebo na sluncem zalité louce v srdci Krkonoš. Pro akční povahy máme i speciální programy jako je larp, putování, cyklistika... A můžeš se také vydat prozkoumat pohnutý osud zámku Jezeří, jež stojí nad hranou hnědouhelného dolu.

S Brontosaurem poznáš jedinečná místa, odpočineš si v krásné přírodě, poznáš zajímavé osobnosti i odborníky z praxe. Prihlasovani na letní akce je v plnem proudu, vybírat ze čtyř desítek příležitostí můžeš na: www.brontosaurus.cz/dobrovolnicke-akce

Nemusíš čekat až na léto, zapojit se můžeš hned!

Připojit se lze také k mimořádným dobrovolnickým akcím. Hnutí Brontosaurus nyní vysílá dobrovolníky na chráněné lokality a ekologické farmy, kde právě teď chybí pár šikovných rukou. Takto pomoci lze také individuálně či v malých skupinách, první dobrovolníci vyrazili už v minulých týdnech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů