Úterý, 19. března 2024

Akci S vysloužilci do ZOO letos zahájí Safari Park ve Dvoře Králové

Akci S vysloužilci do ZOO letos zahájí Safari Park ve Dvoře Králové

Již tradiční akce nazvaná S vysloužilci do ZOO se uskuteční tuto sobotu 30. května v Safari Parku ve Dvoře Králové. Ve spolupráci s Královéhradeckým krajem ji pořádá kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ELEKTROWIN. Prvních sto návštěvníků, kteří tento den od 9 do 16 hodin přinesou a odevzdají starý spotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma.

Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších odběrných místech.

,,Před vstupem do ZOO můžete odevzdat například nefunkční rychlovarnou konvici, toustovač, žehličku či fén, prostě staré elektro, které vám doma jen překáží," upřesňuje Jan Marxt ze zákaznického oddělení Elektrowinu.

Odborným zpracováním se totiž dají z těchto věcí získat cenné materiály, které mohou být použity při výrobě nových pomocníků pro domácnost.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů