Čtvrtek, 28. března 2024

Požár haly s odpadem v Kyjích napáchal milionové škody

Požár haly s odpadem v Kyjích napáchal milionové škody

Škodu po sobotním požáru haly s odpadem v pražských Kyjích hasiči zatím odhadují na čtyři miliony korun. Je ale možné, že se částka ještě zvýší. ČTK to řekla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. Hasiči s ohněm bojovali přibližně deset hodin. Poslední skrytá ohniska uhasili v sobotu krátce před 22:00.

K požáru haly s uskladněným odpadem v ulici U Technoplynu byli hasiči přivolání v sobotu před polednem. Plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu v 16:22. Do večera pak pomocí nakladače rozhrnovali odpad a dohašovali drobná skrytá ohniska.

Dnes ráno na místo dorazil vyšetřovatel, který škodu předběžně vyčíslil na čtyři miliony korun. Částka se ale může ještě zvýšit.

Podle záznamů bylo ohnisko požáru ve svezeném komunálním odpadu, sdělila dnes Suchánská ČTK. "Příčinou požáru je s největší pravděpodobností neprokázané zavinění cizí osoby," dodala.

Hašení objektu o rozměrech 20 krát 30 metrů komplikoval nedostatečný tlak vody v hydrantech i teplé počasí, kvůli kterému hrozilo zasahujícím hasičům přehřátí organismu. Ti se proto museli při hašení střídat. Jednoho z hasičů s přehřátím na místě ošetřili záchranáři.

Kouř z požáru byl vidět ze širokého okolí. V průběhu zásahu chemici měřili množství zplodin ve vzduchu a nedoporučovali lidem žijícím v okolí větrat. Zvýšení množství škodlivin bylo pouze v blízkém okolí haly a nepřekročilo limity.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů