Pátek, 19. dubna 2024

Bellerín investoval do nejekologičtějšího fotbalového klubu světa

Bellerín investoval do nejekologičtějšího fotbalového klubu světa

Španělský fotbalista Arsenalu Héctor Bellerín investoval do klubu Forest Green Rovers, který je proslulý svými ekologickými aktivitami. V klubu ze čtvrté anglické ligy, který od mezinárodní federace FIFA a OSN získal ocenění jako "nejzelenější fotbalový klub světa", je nyní druhým největším akcionářem.

Prezident Forest Green Rovers Dale Vince, jenž podniká v oblasti zelené energie, zavedl v klubu řadu ekologických opatření. Jeho stadion New Lawn je napájen energií ze solárních panelů, o hřiště pečují sekačky na solární pohon a jako první klub má zcela organicky pěstovaný trávník. V roce 2017 se Rovers stali prvním sportovním klubem s nulovou uhlíkovou stopou.

Pětadvacetiletý Bellerín se dlouhodobě angažuje ve prospěch ochrany životního prostředí. Nedávno se mu podařilo získat prostředky na výsadbu 60.000 stromů v Amazonském deštném pralese. Společně s Vincem chce zvýšit povědomí o ekologických tématech mezi zástupci fotbalových klubů a mezi fanoušky.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů