Pátek, 29. března 2024

Den otevřených dveří: Vodní dům Hulice u přehrady Želivka

Den otevřených dveří: Vodní dům Hulice u přehrady Želivka

Poznejte cestu vody. Vydejte se do Vodního domu Hulice, moderního návštěvnického střediska u přehrady Švihov, které vzniklo díky podpoře Operačního programu Životní prostředí. Čeká vás interaktivní expozice o vodě i venkovní hrátky s vodou. S průvodcem navštívíte jinak nepřístupnou hráz Želivky, která slouží jako zdroj pitné vody pro téměř celou středočeskou oblast a Prahu.

Vodní dům najdete ve Středočeském kraji v okrese Benešov, mezi obcemi Hulice a Nesměřice, v těsné blízkosti přehrady Švihov, známé jako Želivka. Středisko slouží zároveň jako návštěvnické centrum přehrady, která je největší vodárenskou nádrží ve střední Evropě a zdrojem pitné vody pro středočeskou oblast včetně Prahy. Veřejnosti je přehrada běžně nepřístupná.

Expozice Vodního domu představuje hravou formou různé tváře vody. Návštěvníky zavádí do vodního mikrosvěta, ukazuje, jak vzniká pitná voda a kudy vede její cesta do kohoutků domácností. Za pozornost stojí i zajímavý venkovní areál s vodními atrakcemi a komentované exkurze s prohlídkou - jinak nepřístupné - hráze Želivky. V nedalekém Včelím domě budou současně připraveny komentované prohlídky, včetně dílniček a včelařského koutku.

TERMÍN: 19. 9. 2020, od 10:00 do 17:00
MÍSTO: Návštěvnické středisko Vodní dům, Hulice 118, 257 63 - Hulice.

Bližší informace k programu a registraci na komentované prohlídky naleznete na těchto stránkách.

POZVÁNKA (pdf)

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů