Pátek, 19. dubna 2024

Jak vybrat meteostanici a kde ji koupit nejvýhodněji?

Jak vybrat meteostanici a kde ji koupit nejvýhodněji?

Lákala vás někdy možnost sledovat vývoj počasí a udělat si vlastní předpověď přímo v místě bydliště? Klasické předpovědi meteorologů mají jednu podstatnou vadu na kráse. Jedná se typicky o předpověď pro větší oblast území, kdy přímo ve vašem konkrétním místě může být počasí dost jiné. Právě proto mnoho lidí zvažuje možnost pořízení meteostanice, která se může stát také zajímavým koníčkem. Ať už si tedy pořizujete meteostanici čistě z praktických důvodů, nebo také proto, že vás zajímá počasí a baví vás sledovat jeho vývoj, v našem článku se podíváme na to, jak takovou meteostanici vybrat a jak ji koupit nejvýhodněji.

Druhy meteostanic

Před samotným výběrem meteostanice je vhodné si ujasnit, z jakých důvodů toto zařízení kupujete. Jsou zde ty nejjednodušší přístroje, ale také velmi komplexní zařízení, která dokáží třeba sledovat i trendy vývoje počasí v grafech. S výběrem vám v tomto ohledu může pomoci nezávislý test meteostanic. Vybavenost zařízení jde také ruku v ruce s množstvím peněz, které zde chcete investovat. Zde lze rozdělit meteostanice na druhy využívající:

  • Měření barometrického tlaku
  • Připojení k internetu
  • Systém Meteotime

O předpovědi počasí podrobněji

S ohledem na měření barometrického tlaku se tato metoda používá zejména pro měření lokálního počasí. Pokud vás proto zajímá počasí přímo v místě bydliště, tak je vhodné vybírat právě takovou meteostanici. Zlepšíte tak přesnost předpovědi. Lokální počasí totiž meteostanice vyhodnocuje právě na základě čidla měřícího barometrický tlak.

Některé meteostanice potom mohou využívat také připojení k internetu, kdy lze stahovat počasí z nejrůznějších zdrojů. Je to funkce, která doplňuje lokální čidla. Některé modely mohu nabídnout také systém Meteotime, který představuje globální systém vyhodnocování počasí, který získává zařízení díky rádiovému signálu.

Další důležité funkce meteostanice

Podle čeho si dále vybírat meteostanici? Jsou to samozřejmě také funkce a výbava či dodávané příslušenství, které vám pomohou zvolit ten ideální přístroj. Můžete se zaměřit také třeba na:

  • Ovládání
  • Displej
  • Čidla

Ovládání meteostanice je důležité pro její komfortní používání. Některé vybavenější přístroje jsou schopny spolupracovat například mobilním telefonem. Důležitý je také displej a rozsah zobrazovaných informací a rovněž čitelnost displeje. Naprosto zásadní jsou pak ale čidla, kdy k některým meteostanicím lze dokupovat alternativně další čidla, která rozšiřují funkčnost meteostanice. Takové zařízení pak může sledovat třeba úhrn srážek, rychlost a směr větru a mnoho dalšího.

Pořiďte si meteostanici výhodně

Při nákupu meteostanice, stejně jako u každého jiného zařízení, rozhoduje samozřejmě také cena. Pokud už jste si řekli, kolik chcete do přístroje investovat a vybrali jste si konkrétní model, určitě stojí za to podívat se pomocí srovnávačů cen na tu nejvýhodnější nabídku. Rozhodně byste neměli opomenout ale také slevové akce, přičemž velice populární jsou v poslední době slevové kupóny. Ve slevách může být také elektronika, která tvoří dokonce jeden z nejoblíbenějších sortimentů, na který se slevové kupóny vztahují. Můžete tak pořídit vybranou meteostanici za opravdu zajímavé ceny.

Využití slevových kupónů je velmi jednoduché a nabízejí je slevové portály, které se na ně zaměřují. Můžete tak najít pod jednou střechou kupóny do více internetových obchodů a vybrat si ten, který vám bude vyhovovat. U kupónů sledujte především jeho platnost a sortiment, na který se vztahuje. Uplatnění takových slevových kupónů je velice jednoduché, a to přímo v nákupním košíku daného e-shopu při realizaci objednávky. Nemá přece smysl utrácet více, když to není nutné a slevu můžete získat i na další sortiment, nejen na meteostanice.

Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů