Úterý, 23. dubna 2024

Německo se chystá pokutovat firmy za nevhodné dodavatele

Německo se chystá pokutovat firmy za nevhodné dodavatele

Německo se chystá pokutovat domácí podniky za nákup součástek a materiálů od zahraničních dodavatelů, kteří dostatečně nedodržují lidská práva a nechrání životní prostředí. Na návrhu zákona se už shodla vládní koalice, informuje dnes agentura Reuters.

Přesná podoba pokut zatím není známa, ministr práce Hubertus Heil však signalizoval, že jejich výše by mohla činit až deset procent z tržeb. Podnikatelské svazy varují, že zákon by mohl podkopat konkurenceschopnost německých podniků.

Nová pravidla by měla od roku 2023 začít platit pro podniky s více než třemi tisíci zaměstnanců a o rok později také pro firmy s více než tisícem zaměstnanců. Plyne to z dokumentu, ke kterému získal Reuters přístup.

"Je to zatím nejsilnější zákon v Evropě namířený proti zneužívání zaměstnanců," uvedl Heil. "Je to konec podniků poměřujících liská práva se svými ekonomickými zájmy," dodal.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů