Pátek, 29. března 2024

Dárek k MDŽ? Darujte jí letos místo růží les

Dárek k MDŽ? Darujte jí letos místo růží les

8. března ráno se začnou muži po celé planetě ptát - co své ženě koupím? Pomůžeme vám rozlousknout každoroční dilema spojené s Mezinárodním dnem žen. Darujte jí letos místo růží les! Ačkoliv květinou ženu neurazíte, lesem ji vysloveně překvapíte! Navíc důkaz vaší věčné lásky neskončí po týdnu v koši, ale poroste desítky let v českém lese.

Stromečky nakoupíte jednoduše on-line. Stačí si vybrat jeden ze šesti lesů, v nichž akce probíhá, určit počet sazenic (jedna stojí 25 Kč) a vše on-line zaplatit. ,,A nebojte, na mýtinu vás nepoženeme. Sazenice budoucích stromů za vás zasadí zkušení lesníci. Vaše milá ale dostane dárkový certifikát, který jí prozradí, kde ,její stromy' porostou," upřesňuje princip dárku Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život.

Tímto darem totiž uděláte radost hned dvakrát. Vaší ženě a české přírodě. 100 % zaplacené částky poputuje do sbírky Darujme stromečky lesu, kterou organizuje Nadace dřevo pro život. Jejím cílem je obnovit lesy zmáhané suchem a kůrovcem. Do sbírky se za dobu jejího trvání zapojily už stovky dárců. Přidáte se k nim i vy? Více informací najdete na webu sbírky www.DarujmeStromecky.cz/mdz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů