Sobota, 20. dubna 2024

Další výprava badatele Brábka tentokráte do siluru

Další výprava badatele Brábka tentokráte do siluru

V Domě NATURA v Příbrami proběhl křest nové knihy Jana Sováka - Expedice badatele Věnceslava Brábka do temných hlubin silurských moří.

Křtu se zúčastnili žáci ZŠ Bratří Čapků Příbram, která je jednou z Geoškol Národního geoparku Barrandien. Na úžasná dobrodružství badatele Brábka ve Svrchní křídě navazuje nová kniha, ve které se s ním vydáme do hlubin silurských moří. Kromě nových pohledů do prehistorických dob přináší i novou spolucestující našeho badatele. Společná dobrodružství náš badatel zaznamenává ve svém deníku. Vy ho nyní dostáváte do ruky a máte možnost ponořit se s ním do moří, která v prvohorách pokrývala celé naše území. Seznámíte se s mnoha živočichy a prožijete napínavé okamžiky putování našich dobrodruhů.

Kmotry knihy byli paní Alena Mašiková, ředitelka ZŠ Bratří Čapků Příbram a Jan Ruml, ředitel Ekologického centra Orlov. Oba popřáli knize mnoho úspěchů a po besedě s autorem Janem Sovákem proběhlo i autorské čtení z nové knihy s autogramiádou. Noví příznivci Brábka si jej odnesli domů a společně s ním se vydali na cestu do pravěku.

Knihu vydalo nakladatelství Slovart, jde o druhou knihu zápisků našeho cestovatele, která se odehrává v Národním geoparku Barrandien. ,,Po přečtení se můžete i vy vydat sami nebo s našimi průvodci na místa, která Brábek navštívil pomocí časové centrifugy. Naleznete zde důkazy jeho dobrodružství a sami prožijete vzrušující Cestu po dně ztracených moří," říká Luboš Gardoň, ředitel Národního geoparku Barrandien.

Bližší informace o geologických vycházkách a dalších zajímavých nabídkách geoparku na www.geoparkbarrandien.cz nebo na Facebooku Barrandien. Knihu můžete zakoupíte v Domě NATURA v Příbrami, kde máte možnost zhlédnout výstavu Příběh života Jana Sováka, který je předním světovým paleoartistou. Ilustroval více než 300 knih včetně prvního vydání Crichtonova Jurského parku. V současnosti se podílí na přípravě nových expozic Národního muzea a je spolupracovníkem Národního geoparku Barrandien.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů