Pátek, 26. dubna 2024

Na co si dát pozor při výběru dětského koberce?

Na co si dát pozor při výběru dětského koberce?

Už vám vaše robátko roste z dětské postýlky, kterou má u vás v ložnici? Pak je nejvyšší čas ho přestěhovat do vlastního dětského pokoje. Možná i před vámi stojí úkol, a to vhodně prostor pro svého potomka zařídit. Je dobrou volbou koupit také koberec?

Zařizujeme pokoj pro děti

Dětský pokoj se obvykle zařizuje s ohledem na potřeby dětí. Nábytek by měl být bezpečný, aby se o něho děti nemohly zranit. To samé platí i pro nejrůznější bytové doplňky. Před výběrem podlahové krytiny se možná pozastavíte. Je nutný i koberec? Nebude dětem stačit hrát si na plovoucí podlaze, která tak dobře vypadá? Přiznejme si však, že s kobercem bude tato místnost přece jen o něco příjemnější.

Jaké výhody nabízí dětský koberec?

Kromě toho, že se po nich příjemně chodí, nabízejí dětské koberce především izolaci od chladu i hluku. A to je pro prostředí pokoje, v němž si děti hrají, velmi důležité. Ke hrám velmi často využívají podlahu, kde staví autodráhu, hrají si s kostkami nebo společenské hry se sourozenci. I když plovoucí podlaha je sama od sebe velmi hezká na pohled, je ve skutečnosti dost tvrdá. Z tohoto důvodu se koberce jeví jako výborná volba. Klidně můžete dětem koupit nějaký z umělých vláken, který se dobře udržuje v čistotě i tehdy, když se dětem podaří ho potřísnit vodovkami nebo temperami. S běžným čistícím prostředkem a vodou koberec vyčistíte. Pak už jen stačí ho pravidelně zbavovat prachu vysáváním.

Jak praktické jsou běhouny?

Vedle kusových koberců lze do dětského pokoje pořídit i běhouny. Není zapotřebí mít totiž koberec po celé ploše místnosti. Hodně získáte i s běhounem před postelí, na kterém si děti mohou hrát. Jedná se o typ koberce ideálního do chodby, svou dobrou službu ale udělá i v kuchyni nebo jídelně.

Koberec do dětského pokoje určitě patří. Zpříjemní jeho prostředí a nabídne dětem prostor pro hraní.

Zdroj obrázku:
LightField Studios / Shutterstock.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů