Sobota, 27. dubna 2024

V prvním ročníku studentské soutěže ŘES LES uspěl tým ze Střední lesnické školy Hranice

V prvním ročníku studentské soutěže ŘES LES uspěl tým ze Střední lesnické školy Hranice

Tématem prvního ročníku byla výroba sortimentů dříví na odvozním místě a ověření ekonomické efektivity postupu personálu. Studenti tedy vycházeli přímo z praxe na lesních správách, například v Železné Rudě, Křivoklátu nebo Rožnově pod Radhoštěm.

Šest projektů předložilo do konce ledna osm týmů z pěti škol. Odborná porota vybrala tři nejlepší projekty, které jejich řešitelé představili 1. března v Židlochovicích porotě i dalším účastníkům soutěže.

,,Oceňuji, že studenti vycházeli z faktů, konkrétních údajů a ceníků. Hlavně ale museli uvažovat, diskutovat, argumentovat a také přijmout kritiku. Za to děkuji také učitelům, kteří je připravili," řekl generální ředitel Lesů ČR Dalibor Šafařík.

Nejvíce zaujal projekt týmu Střední lesnické školy Hranice s Pavlem Beranem, Anetou Horákovou, Karlem Matulou a Martinem Novotným. Ti získali šestnáctitisícovou odměnu a škola deset tisíc korun. Druhý tým z Lesnické školy v Písku si odnesl dvanáct tisíc korun a škola sedm a půl tisíc korun. Třetí skončil tým z České lesnické akademie Trutnov. Dostal osm tisíc korun a škola pět tisíc korun. Věcné ceny obdrželi všichni účastníci soutěže.

,,Kromě toho, že studenti zpracovali svůj projekt, dostali také příležitost ho prezentovat lidem, se kterými se běžně nesetkají. I tím se hodně naučili," uvedl Miloš Pochobradský, předseda asociace lesnických škol v ČR.

Letos podnik vyhlásí druhý ročník soutěže.

http://lesycr.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů