Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pozvánka na Mezilaboratorní porovnání odběrů odpadních vod

naše společnost navazuje na již dříve pořádané  MPO odběrů odpadních vod a pořádá ve spolupráci s fy Slovácké vodárny a kanalizace, a.s. již pátou akci tohoto zaměření.
Pozvánka na Mezilaboratorní porovnání odběrů odpadních vod

Vážené kolegyně, kolegové, milí přátelé

naše společnost navazuje na již dříve pořádané  MPO odběrů odpadních vod a pořádá ve spolupráci s fy Slovácké vodárny a kanalizace, a.s. již pátou akci tohoto zaměření. Generálním sponzorem této akce je tentokrát firma QH SERVIS, spol. s r.o.

Akce se uskuteční 1.-2. června tohoto roku na ČOV v Uherském Hradišti. Odběry budou prováděny na odtoku z čistírny, která patří mezi špičková zařízení tohoto druhu a proto koncentrace sledovaných ukazatelů budou velice nízké.

14. - 15. září 2004 se bude konat další akce na ČOV v Mladé Boleslavi a to na nátoku na ČOV.

Na přiloženém obrázku, pro Vaši představu, vidíte místo konání akce. Je zde dostatek prostoru třeba i pro 100 odběrových skupin.

Rozsah sledovaných ukazatelů bude přihlášeným účastníkům včas oznámen. Maximálně to mohou být všechny ukazatele dle vyhlášky č. 293/2002 Sb., tj. CHSKCr, RAS, NL, Pc, N-NH4 , N-NO2-, N-NO3-, AOX, Hg a Cd.  

Akce začne presencí od 9:00  a přípravou odběrových zařízení. V  11:00 budou  odebrány první dílčí vzorky. S ohledem na ostrého hlídacího psa v nočních hodinách nebude možno provádět odběry manuálně. Bude se opět odebírat vzorek typu „B“,  tj. 24 hodinový odběr směsného vzorku v intervalu 2 hod. Tzn., že  odběr směsného vzorku by měl být ukončen druhého dne v 9:00. Všichni účastníci budou mít zajištěn oběd v areálu SVK, a.s., kde budou účastníci přivítání a proběhne zde prezentace firem prodávajících vzorkovací zařízení. Tyto firmy budou mít  možnost předvést dodávanou techniku    i přímo v terénu na ČOV. Po ukončení prezentace si budou moci účastníci vybrat některou z připravených kulturně naučných akcí (např. plavba po Baťově kanálu, či prohlídka zámku Buchlov, apod.) a večer bude,  jak jinak, ochutnávka moravských vín s muzikou.

V případě, že máte zájem o účast na této akci vyplňte, prosím, následující formulář a pošlete ho e-mailem na adresu cslab@cslab.cz.  Pokud se budete chtít zúčastnit odběrů v Mladé Boleslavi, vyplňte, prosím, též příslušnou přihlášku. Rychlým rozhodnutím a předáním informací pomůžete organizátorům zajistit vhodné ubytování a připravit doprovodný program.

S pozdravem                
Pavel Bernáth
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů