Pátek, 29. března 2024

Policie hledá nájemce ilegální skládky chemikálií

Policie hledá nájemce ilegální skládky chemikálií
Ladislav Pilc
 

V souvislosti s nálezem nepovolené skládky toxického materiálu ve Chvaleticích na Pardubicku pátrá policie po Ladislavu Pilcovi, který je podezřelý ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Muže však již tři roky nikdo neviděl.

4.7. 2006 13:04

PARDUBICE - "Obecného ohrožení se měl dopustit tím, že v bývalém objektu Energostroje Chvaleticesi pronajal skladové haly, ve kterých přechovával vysoce toxické a organické látky, chemikálie a chemický odpad, včetně bojového plynu. Látky přitom nebyly řádně označeny. Ladislava Pilce lidé naposledy viděli v květnu 2003 v uvedeném skladu ve Chvaleticích, kde pracoval i přebýval," uvedl policejní komisař Michal Saksl.

Třiačtyřicetiletý Ladislav Pilc má trvalé bydliště v Jihlavě. Je 175 cm vysoký, hubené postavy, má oválný obličej, světle hnědé, krátce střižené vlasy s účesem na pěšinku, zelené oči. Nosí dioptrické brýle a vousy - strniště. Na krku, levé ruce, pravé a levé noze má patrné jizvy po popálení louhem.

Policie žádá občany, aby veškeré informace k hledanému sdělili na telefon 974 566 101 nebo kterémukoliv oddělení policie, případně na tísňovou linku 158.

http://www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů