Čtvrtek, 25. dubna 2024

Město Prachatice omezilo příjem odpadů do sběrného dvora

Město Prachatice omezilo příjem odpadů do sběrného dvora

Nová obecně závazná vyhláška Města Prachatice upravuje množství stavební suti a pneumatik, které občané Prachatic mohou odevzdat ve sběrném dvoře v Mlýnské ulici. Prachatická radnice tak chce zabránit firmám, aby se zde zbavovaly materiálu, který pro město znamená zvýšené náklady na jeho likvidaci. 

O omezeních konkrétně informuje vedoucí odboru životního prostředí Marie Peřinková: "Sběrný dvůr je určen především pro domácnosti, občané v něm mohou zlikvidovat odpad z drobné činnosti. Nemáme zájem likvidovat odpad podnikatelů. Nyní může jedna domácnost na sběrný dvůr za rok uložit 200 kilogramů stavební suti a čtyři kusy pneumatik. Dále byl ukončen sběr eternitu, dehtové lepenky a oken."

Obyvatelé Prachatic jsou podle vedoucí odboru životního prostředí informováni, kam mají takový odpad odvézt. Riziko, že opatření bude znamenat nárůst černých skládek, se podle Marie Peřinkové vyloučit nedá. Zároveň ale poukázala, že ve spolupráci s městskou policií se daří tyto věci úspěšně řešit.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů