Středa, 24. dubna 2024

Mercedes-Benz Fuel Economy: stvořeno pro ekology

Mercedes-Benz Fuel Economy: stvořeno pro ekology

Volkswagen má BlueMotion, BMW Efficient Dynamics, Volvo Efficiency a Mercedes-Benz bude mít Fuel Economy. A o co se jedná?

Jelikož papírové snižování emisí je v poslední době velkým koníčkem Evropské komise i automobilek, přichází na trh speciální pakety pro klasické modely, které mají na starost jediné - papírově snížit spotřebu.

Všechny automobilky pak přichází se stejným postupem, jak toho dosáhnout. Základem všeho je úprava aerodynamiky, kdy se použijí menší zrcátka, upraví se přední maska, kde se uberou nasávací otvory, občas se sníží podvozek, přidají se pneu s nízkým valivým odporem a k tomu se upraví převodovka, aby točila pro stejnou rychlost nižší otáčky.

To sice zhorší dynamiku, ale sníží spotřebu. Celý tento soubor zajistí snížení papírové spotřeby tedy i emisí CO2 až o 15 procent.

Tento paket bude dostupný v příštím roce pro vybrané modely automobily. Půjde většinou o modely se základními naftovými agregáty, kdy bude dosažena ještě nižší spotřeba.

http://www.autorevue.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů