Pátek, 29. března 2024

PŘIPRAVOVANÁ PUBLIKACE ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ

Monografie si klade za cíl ucelené zpracování složité problematiky odpadového hospodářství tak, aby zájemcům poskytla přehled a aktuální informace o všech důležitých oblastech odpadového hospodářství..
PŘIPRAVOVANÁ PUBLIKACE ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ

Prof. Ing. Mečislav Kuraš, CSc. s kolektivem spolupracovníků připravil v roce 1994 k vydání publikaci Odpady, jejich využití a zneškodňování, která byla prvním pokusem o ucelené zpracování problematiky odpadového hospodářství. Ač tato příručka, koncipovaná především jako vysokoškolská učebnice, vyšla ve vysokém nákladu, je již zcela vyprodána. Navíc stupeň poznání, vývoj technologií i právního prostředí a v neposlední řadě i vnímání nutnosti ochrany životního prostředí prošly od doby vydání tak prudkým vývojem, že vyvstala potřeba vydání nové publikace.

Monografii Odpadové hospodářství, která na výše uvedenou knihu navazuje, připravil prof. Kuraš s autorským přispěním prof. Ing. Vojtecha Dirnera, CSc., prof. Ing. Vladimíra Slivky, CSc. a Ing. Milan Březiny, CSc., recenzi zpracoval prof. Ing. František Kaštánek, DrSc.. Profesor Kuraš při sestavování monografie vyšel nejen z vlastní dlouholeté praxe pracovníka a vedoucího Ústavu chemie prostředí VŠCHT Praha, ale i ze zkušeností svých kolegů a řady lektorů z praxe, státní správy i akademické sféry, kteří přednášeli a přednášejí na kursech pokročilého studia Odpadové hospodářství pořádaných každoročně na VŠCHT v rámci projektu celoživotního vzdělávání od r. 1993.

Monografie si klade za cíl ucelené zpracování složité problematiky odpadového hospodářství tak, aby zájemcům poskytla přehled a aktuální informace o všech důležitých oblastech odpadového hospodářství, o technologiích zpracování odpadů, o jejich materiálovém a energetickém využití, o preventivních opatřeních v oblasti odpadového hospodářství atd. Je koncipována tak, aby sloužila všem zájemcům o odpadové hospodářství a zároveň mohla být používána jako zdroj informací vysokoškolskými studenty, zejména technického směru.

Publikace vyjde v prvním pololetí r. 2008 v nákladu 1000 výtisků, vydává společnost Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r.o., Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III, tel. 469 318 422, e-mail: seminare@ekomonitor.cz. Bližší informace na tel. 469 318 422.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů