Pátek, 26. dubna 2024

Milovník přírody loví kočky. Sousedé zuří

Milovník přírody loví kočky. Sousedé zuří
Lovec koček řádí ve Velké Chuchli. Domácí mazlíčci se tam ztrácejí už několik měsíců. Místní podezřívají Jiřího Špaňhela, který se netají tím, že kočky prostě nemá rád. Loví mu ryby v jezírku, ptáky u krmítek a ničí mu rostliny na zahradě. Záhadu mizejících koček teď navíc budou muset řešit úředníci. Lidé si totiž stěžují.

"Kočka na mojí zahradě je škodná," prohlásil rezolutně před redaktory serveru TÝDEN.CZ Jiří Špaňhel. Proč? Mazlíčci sousedů mu prý zničili několik stovek roubů zakrslých jehličnanů. "Škoda jde do několika desítek tisíc korun. Kdo mi to zaplatí?" ptá se. A navíc podle něj zabíjejí kočky ptáky u krmítek a ryby z jeho jezírka.

I proto přispěchal s nápadem. Políčil na volně se potulující kočky na své zahradě odchytové boxy. Neopatrnou kočku si pak může její majitel do tří dnů vyzvednout přímo u něj doma. "Když se nikdo nepřihlásí, tak je odvezu svým známým. Třeba na statek za město," tvrdí Špaňhel, člen výboru pro životní prostředí v pražské městské části Velká Chuchle.

Ve skleníku prý kočky nadělají mnohatisícové škody."Tvrdí o sobě, že je ekolog nebo co, ale pálil na zahradě i plastové květináče," popsal svou zkušenost se sousedem Ladislav Slezáček. Sám prý za poslední rok přišel o tři kočky. Údajně mu je otrávil právě Jiří Špaňhel.

Můj soused zabiják

Kauzu zmizelých koček rozhýbal dopis jednoho ze Špaňhelových sousedů Martina Pešky, který dorazil v únoru do redakce Chuchelského zpravodaje.

CELÝ TEXT DOPISU NALEZNETE ZDE: Můj soused zabiják

Jenže Špaňhel neváhal, odhalil svou identitu a v odpovědi, kterou rovněž adresoval na úřad, popsal, proč kočky chytá. Zároveň zdůrazňuje, že nikdy žádnou kočku nezabil. "Snad jen koťata topím, jakmile se narodí," připustil.

ODPOVĚĎ JIŘÍHO ŠPAŇHELA ČTĚTE ZDE: Pro milovníky kočiček

A tak má Městský úřad v Praze - Velké Chuchli zaděláno na pořádný problém. "Upozornění na ztráty koček jsme obdrželi minulý měsíc. To je pravda," potvrdila Jana Černá z občansko-správního odboru ve Velké Chuchli. "Jen zatím nevíme, jak budeme celou věc řešit."

Není dokonce vyloučeno, že se celou věcí bude muset zabývat policie. Lidé, kteří postrádají své domácí mazlíčky, nevylučují, že podají trestní oznámení. Podle Martina Pešky už dokonce někteří policii kontaktovali.

http://www.tyden.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů