Sobota, 27. dubna 2024

Praha 10 vydala mapu životního prostředí

Praha 10 vydala mapu životního prostředí

Praha 10 vydala mapu životního prostředí své městské části. Lidé si na ní mohou vyhledat, kde jsou umístěny kontejnery na tříděný odpad, sběrné dvory, ale také dětská hřiště nebo koše se sáčky pro pejskaře. Novinářům to dnes na tiskové konferenci řekl radní pro životní prostředí Roman Rogner (SZ). Mapa vyšla v nákladu 15.000 kusů a stála přibližně 500.000 korun. Lidé si ji mohou zdarma vzít v informačních centrech městského úřadu nebo v malešické poliklinice.
"K vydání mapy jsme se zavázali před dvěma lety," řekl Rogner. Dodal, že informace z mapy by měly sloužit lidem k lepší orientaci při správném nakládání s odpady, ale také je má upozornit na některé přírodní a kulturní zajímavosti. Mapa obsahuje i kontakty na městskou část nebo na sběrné dvory, na zadní straně mapy je uveden i návod, jak odpad správně třídit.
Na mapě jsou zakresleny i plochy pro venčení psů nebo dětská hřiště, a to včetně dvou nově opravených hřišť. Jedno vzniklo mezi ulicemi Přistoupimská a Plaňanská v Malešicích, kde byl nově vybudován oplocený prostor s pískovištěm, kolotoči a skluzavkou. Kompletně opraveno bylo také dětské hřiště v ulici Malinová v Záběhlicích.
"Praha 10 má v současné době ve správě na 75 hřišť včetně sportovních ploch. Tento rok opravíme další dvě hřiště a dvě sportoviště," dodal Rogner.
Karel Čapek

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů