Pátek, 26. dubna 2024

Ekocentrum vyhlásilo odpadovou soutěž pro školy

Ekocentrum vyhlásilo odpadovou soutěž pro školy

Příbram - Ekocentrum Zelená pumpa vyhlásilo za podpory Nadačního fondu Veolia Voda odpadovou soutěž s názvem Minimalizace je naše heslo, které se mohou účastnit střední školy na Příbramsku. Soutěžit se bude o hodnotné ceny pro školu i jednotlivé soutěžící. Projekt podpořily i Kovohutě Příbram.

Každá střední škola může do soutěže přihlásit maximálně tři družstva ze svých 2. ročníků. Ta se v říjnu zúčastní komponovaného vzdělávacího dopoledne v Q-klubu. Na místě jim bude oznámeno i zadání projektu, který budou mít za úkol vytvořit.

"Množství odpadů, které naše společnost produkuje, neustále roste. Samotné třídění není jediným a ideálním řešením, o odpadu je potřeba přemýšlet dříve, už když si nějakou věc pořizujeme. Proto je cílem soutěže rozšířit mezi středoškolskou mládeží model minimalizace vzniku odpadů jako vyšší stadium správného nakládání s odpady," řekla Linda Klvaňová ze Zelené pumpy.

Vytvořené projekty bude hodnotit odborná komise složená ze zástupců firem zapojených do projektu a odborníků na odpady z neziskových organizací. Tři vítězná družstva budou bohatě odměněna - školy dostanou kompostéry a jednotliví členové družstev MP3 přehrávače či flash disky. Do soutěže se školy mohou přihlašovat do 28. září.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů