Pátek, 19. dubna 2024

Plánované rozšíření skládky v Českém Krumlově prodlouží dobu skládkování o 15 let

Plánované rozšíření skládky v Českém Krumlově prodlouží dobu skládkování o 15 let

Českokrumlovští zastupitelé schválili čtvrtou etapu rozšíření skládky komunálního odpadu Pinskrův dvůr. Na výběr měli ze dvou variant a nakonec zvítězila ta, která počítá s větším objemem.

Mluvčí českokrumlovské radnice Jitka Augustinová pro Český rozhlas vysvětlila, v čem čtvrtá etapa rekultivace a rozšíření skládky Pinskrův Dvůr spočívá: "Počítá s rozšířením až od 95 tisíc metrů krychlových objemu. Měla by se tak prodloužit doba skládkování zhruba o 15 let. Tímto způsobem by mělo město vyřešeno skládkování do roku 2030."

Rozšíření a rekultivace skládky Pinskrův dvůr podle Augustinové samozřejmě závisí na financích: "Město bude hledat finanční prostředky v Operačním programu Životní prostředí. Předpokládá se, že schválené etapy by měly být dokončeny okolo roku 2014."

Počítá se s investicí kolem 21 milionů korun. Ty půjdou například na oplocení skládky, zamezení vtoku vody pod starou skládku včetně monitoringu potrubí, projektovou dokumentaci čtvrté etapy včetně všech povolení a geologického posudku.

Město Český Krumlov bude podávat žádost o dotaci na rekultivaci, pravděpodobně v srpnu.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů