Pátek, 29. března 2024

Sokolov sníží četnost rozmístění mobilních sběrných dvorů

Sokolov sníží četnost rozmístění mobilních sběrných dvorů

Sokolov omezí četnost rozmístění mobilních sběrných dvorů po městě. Vzhledem k tomu, že je lidé nevyužívají tak, jak město předpokládalo, budou se od poloviny roku kontejnery umisťovat na předem nahlášená stanoviště méně často. Město tím ušetří asi 200.000 korun, řekl ČTK starosta Sokolova Zdeněk Berka (ČSSD).

V současné době Sokolov kromě sběrného dvora v areálu technických služeb Sotes rozmisťuje pravidelně na čtyřech místech ve městě kontejnery, kam mohou lidé odkládat například velkoobjemový odpad, elektroodpad nebo další druhy odpadu, které nepatří do běžných kontejnerů.

Stanoviště kontejnerů jsou na ulicích Závodu míru, Křižíkově, Pionýrů a u areálu Baníku na sídlišti Vítězná. Na těchto místech byly k dispozici kontejnery pravidelně každý měsíc. "Jenže nebyly dostatečně využívány. Problém je i v tom, že kontejnery hlídají strážníci, aby do nich nevhazovali odpad například podnikatelé, kteří by se měli zbavovat odpadu jiným způsobem," uvedl Berka.

Ročně město stálo každoměsíční rozmístění kontejnerů přes 500.000 korun. "Pokud snížíme frekvenci rozmisťování mobilních sběrných dvorů, ušetříme asi 200.000 korun. Ty pak využijeme na hrazení přesčasů pro městskou policii," dodal Berka.

Město bude i v dalších letech pokračovat s loni zahájenou soutěží o nejuklizenější stanoviště kontejnerů. Mezi vítěze soutěže rozdělí Sokolov 50.000 korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů