Úterý, 19. března 2024

Tábor zrekonstruoval sběrný dvůr za 29,7 milionu korun

Od pátku 1. dubna Tábor otevře nově opravený sběrný dvůr ve čtvrti Klokoty. Rekonstrukce a další rozšíření objektu stálo 29,7 milionu korun. Novinářům to dnes řekl tajemník táborského městského úřadu Lubomír Šrámek.

Tábor zrekonstruoval sběrný dvůr za 29,7 milionu korun

Lidé budou moci ve sběrném dvoře odkládat veškeré odpady z domácnosti i ze zahrad. "Prostory v areálu v Klokotech jsou nyní po rekonstrukci mnohem rozsáhlejší a pro občany přehlednější," uvedl Šrámek.

Náklady na obnovu sběrného dvora hradil Tábor z evropských dotací (22,4 milionu korun) a z podpory od Státního fondu životního prostředí (1,3 milionů korun). Město pak dalo na rekonstrukce šest milionů korun.

Tábor má v současnosti čtyři sběrné dvory. Kromě objektu v Klokotech mohou lidé vyvážet odpad ještě do areálu na sídlišti Lužnice, do Chýnovské ulice a Bydlinského ulice.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů