Pátek, 29. března 2024

Navštivte EnviWeb na veletrhu v Brně - aneb tradice i žhavé novinky + soutěž o hodnotné ceny..

Rádi Vás uvítáme 24. - 26.5. na na našem stánku č. 003 v pavilonu P

Navštivte EnviWeb na veletrhu v Brně - aneb tradice i žhavé novinky + soutěž o hodnotné ceny..

Jako již mnoho roků nazpět, i letos najdete na Ekologických veletrzích v Brně poradenské středisko odborného portálu www.EnviWeb.cz, na kterém se Vám snažíme každoročně zprostředkovávat novinky a zajímavé informace z oboru životního prostředí.

Co tedy především můžete očekávat na letošním ročníku?

veletrh brnoNa stánku firmy EnviWeb (číslo 003 v pavilonu P) Vám budou k dispozici opět odborníci na oblast havarijního zabezpečení. "Tuto oblast máme komplexně pokrytou odborníky ze všech oblastí, od systémů prevence havárií (komplexní systém řízení rizik v oblasti životního prostředí PRO-EKO-LOG budou prezentovat zástupci firmy ECO-F a.s.), přes zajištění preventivních a zásahových prostředků z "dílny" firmy HAPPY END s.r.o., až po stále aktuálnější problematiku pojištění environmentálních rizik (zástupce CHARTIS INSURANCE)" sdělil jednatel firmy EnviWeb s.r.o. RNDr. Miroslav Kubásek.

hmyz na talířiTradičním zpestřením programu poradenského centra bude ukázka entomofágie, která potěší všechny, kdo mají rádi hmyz. Kromě ochutnávky hotových hmyzích specialit v prvních dvou dnech veletrhu, se mohou hmyzuchtiví návštěvníci těšit opět na vaření s profesionálním kuchařem Petrem Ocknechtem v závěrečný den veletrhu. Nenechte si ujít tuto "mediálně vděčnou" akci.. Podrobnější harmonogram a jídelní lístek naleznete na www.hmyznataliri.cz

ekologvéAle zpět k odbornějším tématům, EnviWeb přichystal pro letošek minimálně dvě významné novinky, které by Vás mohly zajímat. První z nich je nově spuštěný portál pro firemní ekology www.ekologove.cz, který bude na veletrhu poprvé prezentován zástupcům z řad průmyslové ekologie. Jedná se o agregovaný zdroj zpravodajství, kalendář odborných akcí a rozcestník odkazů na víceméně všechny dostupné internetové zdroje v oblasti podnikové ekologie. "Snažili jsme se připravit veškerá data tak, aby ekologové měli vše přehledně a hlavně na jednom místě a neztráceli čas zbytečným surfováním po síti a dohledáváním potřebných informací. Doufáme, že náš nový projekt budeme moci přímo na veletrhu prezentovat i Vám.

Ve spolupráci s firmou HAPPY END jsme pro letošek připravili pro návštěvníky Poradenského centra soutěž o hodnotné ceny, jakými jsou například digitální fotorámeček, či lis na PET lahve. Navíc každý účastník soutěže obdrží malý dárek v podobě chemického světla hned při odevzdání vyplněného soutěžního lístku.

motorolaPomyslnou "třešničkou na dortu" bude letos představení geografického informačního asistenta GINA. Jedná se o unikátní software, který pomáhá nejen při záchranářských pracích např. při povodních, ale třeba i při mapování terénu, vegetace, zdrojů znečišťování, nebo v rámci rekultivačních projektů. "Jelikož v EnviWebu se snažíme pracovat s nejmodernějšími informačními technologiemi, GINA nás velmi zaujala a rozhodli jsme se napomoci její propagaci a rozšíření do oboru životního prostředí, kde má podle našeho názoru velký potenciál", sdělil nám odborný redaktor EnviWebu Mgr. Aristid Franc.

Ostatně, můžete se přesvědčit sami, neboť jsme pro Vás připravili ve spolupráci s vývojáři z GINA software s.r.o. praktické ukázky jejího použití. Po celou dobu veletrhu bude na stánku EnviWebu k dispozici někdo z GINY pro Vaše dotazy, praktické ukázky proběhnou v níže uvedených termínech, viz. harmonogram akcí Poradenského centra:

Po celou dobu veletrhu - Soutěž s odbornou tematikou o hodnotné ceny.

Úterý
24.5.2011
  • celý den - ochutnávka studených hmyzích pokrmů
  • 14:00 - praktická ukázka interaktivního mapového systému GINA
Středa
25.5.2011
  • celý den - ochutnávka studených hmyzích pokrmů
  • 11:00 - praktická ukázka interaktivního mapového systému GINA
  • 14:00 - praktická ukázka interaktivního mapového systému GINA
Čtvrtek
26.5.2011
  • od 10:00 - praktická ukázka přípravy a ochutnávka pokrmů z hmyzu
  • od 11:30 - praktická ukázka přípravy a ochutnávka pokrmů z hmyzu
  • od 14:00 - praktická ukázka interaktivního mapového systému GINA

Hmyz pro Vás bude připravovat šéfkuchař Petr Ocknecht.

Budeme se na Vás společně těšit...

Redakce EnviWeb

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů