Čtvrtek, 28. března 2024

Konference Šetrné budovy 2011 zmapuje nový trend ve stavebnictví

Konference Šetrné budovy 2011 zmapuje nový trend ve stavebnictví

První výroční konference České rady pro šetrné budovy nazvaná Šetrné budovy 2011 proběhne ve čtvrtek 26. května v hotelu Aquapalace Praha na okraji hlavního města. Konference se koná pod záštitou předsedy vlády ČR, ministra průmyslu a obchodu a vedoucího mise Evropské komise v ČR. Celodenní akce má podtitul "Nové energetické trendy" a nabídne novinky z oblasti technologií, řízení budov, certifikací a infrastruktury pro e-mobilitu. Dále se bude zabývat například šetrností stavebních materiálů a produktů, významnými případovými studiemi nebo rozvojem některých velkých území Prahy.

"Naši konferenci zaštítily významné osobnosti z řad politiků. Z oblasti firem se do přípravy zapojilo patnáct partnerů jako například Schneider Electric CZ, Sekyra Group, CISCO nebo Skupina ČEZ. Na akci vystoupí přes třicet řečníků," říká Boris Zupančič, ředitel České rady pro šetrné budovy. "To znamená, že téma udržitelnosti budov a energetické efektivity je vnímáno intenzivně. Od konference si ovšem slibujeme další nárůst pozornosti, a to hlavně u profesionálů ve stavebnictví," dodává Zupančič.

Konferenci ozdobí příspěvek předsedy vlády Petra Nečase o podpoře šetrných budov v ČR. Ke slovu se v prvním bloku dostane také renomovaný ekonom Miroslav Zámečník. Dosavadní rozvoj šetrných budov v ČR i ve světě zhodnotí Petr Vogel, předseda představenstva České rady pro šetrné budovy.

Druhý blok se týká technologií v budovách. Zde představí zajímavé přístupy konzultanti společností EkoWATT a Environmental Resources Management. Na tyto specialisty navážou inovativní řešení společností Zumtobel Lighting, Schneider Electric a CISCO.

Po obědě bude program probíhat paralelně ve třech sálech. V tom hlavním představí Sekyra Group urbanistický návrh a ekologické aspekty projektu Rohan City. V dalším bloku se soustředíme na případové studie, mimo jiné na objekt City Green Court, který získal precertifikaci LEED Platinum. Hlavní program uzavírá významné téma vztahu e-mobility a budov, které představí Skupina ČEZ a Schneider Electric.

Doprovodný program je ovšem rovněž nabitý. Vystoupí v něm například Christian Donath, ex-předseda Německé rady pro šetrné budovy, který přednese příspěvek o nástupu komplexní certifikace materiálů a produktů ve stavebnictví (tzv. EPD - Environmental Product Declaration). Z doprovodného programu ještě upozorníme na diskusní panel věnovaný finanční podpoře státu pro zvyšování energetických standardů budov po roce 2012.

Více informací o konferenci najdete na www.setrnebudovy.cz.

Kontakt:

Jaroslav Pašmik,
ředitel pro komunikaci a rozvoj projektů
jaroslav.pasmik@czgbc.org
GSM: +420774457909

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů