Pátek, 29. března 2024

V září poprvé otevře Akademie České rady pro šetrné budovy

V září poprvé otevře Akademie České rady pro šetrné budovy

Zájemci o šetrné stavebnictví budou mít od září k dispozici nový vzdělávací program Akademie České rady pro šetrné budovy. Mezi vyučujícími jsou špičky z praxe i akademické sféry. Takto koncipovaný program bude u nás nabízen poprvé. Zájem účastníků zatím překračuje očekávání.

Vzdělávací program se rozkládá na čtyřiceti vyučovacích hodinách, které jsou rozděleny do pěti modulů, od úvodu, přes ekonomiku, energetiku a materiály, až po komplexní certifikace budov. Na závěr jsou zařazeny exkurze do šetrných budov.

Kvalitu program řídí významné osobnosti z praxe i akademické sféry, například prof. Ing. Petr Hájek, CSc., proděkan pro vědu a výzkum Fakulty stavební ČVUT, Ing. Vladimír Zmrhal, Ph.D. z Ústavu techniky prostředí Fakulty strojní ČVUT nebo Ing. Veronika Černá, vedoucí týmu ochrany životního prostředí SKANSKA a.s.

Mezi vyučujícími jsou například: RNDr. Václav Cílek, CSc. z Geologického ústavu AV ČR, prof. Ing. arch. Karel Maier, CSc., proděkan Fakulty architektury ČVUT, doc. Ing. Renáta Heralová, Ph.D., z Katedry ekonomiky a řízení ve stavebnictví, ČVUT, Ing. Leoš Vrzalík, člen představenstva SKANSKA a.s. nebo Ing. Martin Skalický, předseda představenstva nemovitostního fondu REICO České spořitelny.

Vzdělávací program bude nabízen v tříměsíčních bězích. První běh začíná již v září. Mezi přihlášenými účastníky jsou zájemci ze společností jako SKANSKA, HB Reavis, Heberger CZ, Knauf Insulation, Saint-Gobain Construction Products CZ, Buildsys, Schneider Electric nebo Tesco SW. Výška školného je 16 000 Kč za celý program nebo přiměřená alikvotní část za jednotlivé moduly. Akademie bude probíhat v prostorách soukromé vysoké školy architektury ARCHIP v Praze Holešovicích.


Více informací o vzdělávacím programu najdete na www.czgbc.org/akademie
Podrobnější popis prvních dvou modulů: http://czgbc.org/Akademie_mod_1_2.pdf

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů