Čtvrtek, 18. dubna 2024

Licenci na recyklaci solárních panelů získal další systém: PV Recovery

Licenci na recyklaci solárních panelů získal další systém: PV Recovery

Společnost PV Recovery, s.r.o. dne 25.6.2013 získala od Ministerstva životního prostředí zápis kolektivního systému do Seznamu výrobců elektrozařízení, ve skupině 4 Spotřebitelská zařízení a solární panely dle přílohy č. 7 zákona o odpadech se zaměřením výhradně na recyklaci solárních panelů. PV Recovery je tak prvním zcela novým kolektivním systémem a rovněž prvním kolektivním systémem s původem v sektoru fotovoltaiky, který oprávnění na provoz kolektivního systému pro recyklaci solárních panelů získal.

PV Recovery je systém, který založili provozovatelé fotovoltaických elektráren, obchodník s elektřinou, mj. vyrobenou ze slunečního záření, Amper Market, a.s. a elektroinstalační společnost a generální dodavatel FVE, MICRONIX spol. s r.o. Systém spolupracuje se zpracovatelem elektroodpadu, společností SITA CZ a.s., součástí globální skupiny GDF SUEZ, jež garantuje zpracování solárních panelů prostřednictvím své logistiky a sítě provozoven. Tento systém byl založen s jedinou motivací minimalizovat dopady příslušné legislativy na provozovatele FVE a dodavatele FVE, provozovat kolektivní systém s minimálními náklady a po likvidaci solárních panelů vrátit maximum prostředků nazpět plátcům recyklačního poplatku, tj. s cílem ochránit finanční prostředky vlastní, našich zákazníků a partnerů.

Za tímto účelem PV Recovery dosud uzavírala smlouvy o zajištění kolektivního plnění s provozovateli a dodavateli (dovozci, výrobci) fotovoltaických elektráren z řad zákazníků a partnerů zakládajících společností. Po získání "Zápisu" je PV Recovery připravena reagovat na rostoucí zájem a uzavírat smlouvy i s dalšími zájemci z řad provozovatelů či dodavatelů FVE.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů