Čtvrtek, 28. března 2024

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský poděkoval dárcům milionových šeků pro obce postižené povodněmi

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský poděkoval dárcům milionových šeků pro obce postižené povodněmi

Podporu povodněmi zasažených kladenských obcí Hostouň a Dolany inicioval bývalý ministr životního prostředí a předseda Ústřední povodňové komise Tomáš Chalupa, dnes se proto společně s ministrem životního prostředí Tomášem Janem Podivínským a náměstkem ministra pro sekci úřadu ministerstva Vojtěchem Munzarem účastnili slavnostního předání finanční popovodňové pomoci v hodnotě jednoho milionu pro každou z těchto obcí.

"Je potěšující, že se zájem o popovodňovou situaci v naší zemi nijak netlumí, naopak přicházíme se vstřícnými programy pomoci i konkrétní finanční podporou," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský. Aktivní pomocí s odstraňováním následků způsobených povodněmi navazuje ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský na svého předchůdce. "Navštívil jsem Hostouň přímo po povodni, velmi mě oslovil přístup místních lidí, dnešní předání je zároveň naším společným poděkováním jejich nasazení," komentuje bývalý ministr Tomáš Chalupa.

Starostovi obce Hostouň Antonínu Jirasovi a starostce obce Dolany Janě Nedvědové předal šeky v hodnotě jednoho milionu korun generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Milionové šeky věnovaly obcím společnost Třinecké železárny a Moravia Steel. "Oceňuji přístup těchto společností a považuji ho pro celou naši podnikatelskou sféru za příklad hodný následování, nejen na Kladensku a nejen po povodních," říká k tomu ministr Tomáš Jan Podivínský.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů