Středa, 24. dubna 2024

Upozornění pro příjemce prostředků z Operačního programu Životní prostředí - termín pro žádosti o platbu

Upozornění pro příjemce prostředků z Operačního programu Životní prostředí - termín pro žádosti o platbu

Vzhledem k blížícímu se konci kalendářního roku očekává SFŽP ČR vzrůstající počet žádostí o platbu. Je společným zájmem SFŽP ČR, MŽP a všech příjemců prostředků z OPŽP, aby tento objem byl co možná nejvyšší a výraznou měrou tak napomohl České republice v úspěšném vyčerpání prostředků z fondů EU.

SFŽP ČR a MŽP proto důrazně apelují na všechny způsobilé příjemce prostředků, aby žádosti o platbu zasílali co možná nejdříve. Každoročně před ukončením kalendářního roku je přenastaven systém státní pokladny, který propojuje tok prostředků mezi MF ČR, MŽP a SFŽP ČR a v jehož důsledku dochází k prodlevě proplácení žádostí o platbu. V letošním roce budou žádosti o platbu zpracovávány do poslední možné chvíle tak, aby do konce roku mohly být i úspěšně certifikovány na národní úrovni. Nejzazší termín bude ještě předmětem jednání s ministerstvem financí. V tuto chvíli doporučujeme všem příjemcům podpory podat žádosti o platbu do 20. 11. 2013.

Žádostem o platbu, které SFŽP ČR obdrží až v posledním měsíci kalendářního roku reálně hrozí, že nebudou přes veškerou snahu SFŽP ČR a MŽP moci být proplaceny v kalendářním roce 2013.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů