Pátek, 29. března 2024

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský slavnostně otevřel čerstvě zateplenou školu v Hradci Králové

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský slavnostně otevřel čerstvě zateplenou školu v Hradci Králové

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský dnes v rámci pravidelných návštěv regionů přijal pozvání do Královehradeckého kraje a slavnostně otevřel křesťanskou základní školu Sion J. A. Komenského v Hradci Králové.

"Jsem opravdu moc rád, když můžu být u něčeho, co má smysl a co nadto i dává lepší šance dětem. A otevření této krásné, nyní již moderně zateplené školy, radost zdejších dětí a všudypřítomná pohoda ve škole je na rozdíl od různých politických debat opravdu balzám na duši. Moje radost je dnes o to větší, že jsem projekt zateplení této školy provázel jako náměstek na Státním fondu životního prostředí, poté jako náměstek ministra Tomáše Chalupy a nyní jako ministr, kdy se dobré dílo hlavně zásluhou ředitele Sionu, Denise Doksanského, nakonec podařilo. Z celkových nákladů více jako 3,6 miliónu korun bylo možné zafinancovat skoro 2 miliony z evropských dotací z našeho resortního Operačního programu životní prostředí, čímž projekt dostává i rozměr evropské solidarity a sounáležitosti," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.

Ministr Tomáš Jan Podivínský připomněl mimo jiného i důležitost dobrého vzdělání a snadného přístupu k němu. "Dnes se dětem zdá, že chodit do školy je vlastně samozřejmost, ale rozhodně tomu tak není. Je dobré si s díky a s pokorou uvědomit, že žijeme v době, kdy naše děti mohou dostávat kvalitní vzdělání v příjemném školním prostředí, ničím nestrádají a že tomu tak vždycky nebylo, jak nakonec ukazuje i výstava o holocaustu, umístěná v prvním poschodí školy. Je moc dobře, že největší průšvih, který dnes dětem ve škole hrozí, je špatná známka z češtiny nebo z matiky, anebo poznámka za běhání po chodbě," dodal ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský, který žákům na závěr popřál co nejvíc jedniček a zajímavých znalostí a také radost z času stráveného ve škole a co nejvíc skvělých kamarádů.

Zřizovatelem Základní školy Sion je Křesťanské centrum Sion - Sbor Jednoty bratrské v Hradci Králové, které také po všech stránkách zajišťuje činnost školy. Centrum pořádá aktivity pro všechny generace a různé skupiny lidí. Patří mezi ně programy vzdělávací, výchovné, osvětové, kulturně společenské, zábavní, sportovní i volnočasové a mnohé další.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů