Pátek, 19. dubna 2024

Mělník otevře 30. ledna nový sběrný dvůr

Mělník otevře 30. ledna nový sběrný dvůr

Mělník otevře na konci ledna nový sběrný dvůr v městské části Rousovice. Město na projektu pro příjem nebezpečných odpadů a dalšího materiálu pracovalo od roku 2010, náklady na stavbu činily téměř šest milionů korun. Většinu částky zaplatily státní fondy. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala mluvčí Mělníka Helena Vavřinová.

Sběrný dvůr ve čtvrti Rousovice dosud chyběl. "Nachází se na ploše asi 1800 metrů čtverečních a jeho součástí je správní budova, zastřešený sklad kontejnerů, váha, zpevněná plocha 1090 metrů čtverečních a nájezdová rampa," uvedla Vavřinová. Od 30. ledna bude nový sběrný dvůr přijímat nebezpečné odpady, objemný odpad, biologicky rozložitelný odpad, plasty, papír, sklo, kompozitní obaly, dřevo, pneumatiky, směsné kovy, textilní materiál, stavební odpad nebo vyřazené elektronické odpady.

"Nájezdová rampa o výšce jednoho metru nad terénem umožní občanům snadnější vytřídění složek komunálního odpadu do přistavených kontejnerů, kdy odpad není nutné zvedat, ale pouze shodit z úložné plochy automobilu či vozíku," dodala Vavřinová.

Nový sběrný dvůr plánují postavit také například v Příbrami. Součástí stavby bude kompostárna, obě zařízení vzniknou na městských pozemcích u čistírny odpadních vod za více než 16 milionů korun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů