Čtvrtek, 28. března 2024

Nízkoemisní autobusy SOLARIS posilují brněnskou MHD

Nízkoemisní autobusy SOLARIS posilují brněnskou MHD

V Brně jezdí několik nových autobusů od výrobce SOLARIS. Do konce června jich výrobce dodá 22, v roce 2014 to bude dalších 14 vozů - celkem 36 autobusů. Jedná se o čtyřdveřový plně nízkopodlažní autobus Solaris Urbino 18 s délkou 18 metrů. Všechny dveře pro nástup cestujících jsou bez schodů a také průchozí prostor v celém voze je plynulý bez schodů.

Autobusy splňují emisní normu EURO 5. Jejich celková kapacita je 165 míst, z toho 42 míst k sezení. Ve druhých dveřích je instalována manuálně ovládaná vyklápěcí plošina pro nástup a výstup osob na invalidním vozíku. Všechna sedadla jsou plastová skořepinová, každé sedadlo má rukojeť a na některých jsou svislá madla pro lepší stabilitu cestujících.

Autobusy Solaris Urbino budou uvedeny do provozu v červenci. V té době již také bude zkušebně jezdit dvanáct autobusů standardní délky 12 metrů na stlačený zemní plyn (CNG). Dalších 88 těchto vozů přibude do vozového parku na přelomu roku 2014/2015. Plynové autobusy budou palivo čerpat z plnicí stanice ve vozovně Slatina, která je nyní ve výstavbě.

ZDROJ: DPMB, www.autobusovenoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů