Středa, 3. července 2024

E.ON v číslech - 8 000

E.ON v číslech - 8 000


8 000 - tolik veřejných dobíjecích bodů napříč Evropou mohou využít řidiči elektromobilů v rámci sítě E.ON Drive.

Jen v tuzemsku má síť E.ON Drive přes 500 dobíjecích bodů a další stovky lokalit ve výstavbě, čímž se Česko řadí na čtvrté místo v rámci lokalit E.ON Drive v Evropě. Nejvíce stanic má síť společnosti v Dánsku a to přes 3 100 bodů, dále pak v Německu s více než 630 body a Švédsku, kde společnost provozuje přes 560 dobíjecích bodů.
Na svých cestách Starým kontinentem mohou řidiči elektromobilů využít síť, kterou buduje a spravuje E.ON Drive Infrastructure, která má výstavbu a správu sítě v rámci skupiny E.ON na starost, od Norska, přes Velkou Británii, Itálie nebo Polsko až po Maďarsko nebo Rumunsko.
Společnost E.ON Drive Infrastructure se vloni zavázala, že ročně zprovozní v Evropě tisíc dobíjecích míst, což se jí daří. Jejím hlavním plánem, na který se dlouhodobě zaměřuje, je výstavba ultrarychlých dobíjecích hubů. V Česku mohou řidiči elektromobilů využít takové huby ve Vystrkově na Vysočině a v Sulejovicích na Litoměřicku. Ultrarychlé dobíječky už jsou standardem v dalších lokalitách jako je Rozvadov nebo Vyškov a rostou také u obchodních domů Kaufland.
Tipem na prázdninový výlet za elektromobilitou může být třeba Kodaň. Mimo fakt, že zde E.ON Drive Infrastructure provozuje největší dobíjecí síť v celém Dánsku, tak v jednom z místních nákupních center zde elektromobilisté najdou i největší hub se 60 dobíjecími body na jednom místě. Další zajímavou lokací v rámci sítě E.ON Drive Infrastructure je i dobíjecí park blízko švédského Norrköpingu. Zde se nachází na rozloze 6 700 metrů čtverečních 18 ultrarychlých dobíjecích bodů a stanic s výkony až 400 kW. Park, který je navržený tak, aby tam mohla dobíjet nejenom osobní auta, ale také elektrické kamiony.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů